Singurul copac din lume care este capabil să cânte. Când trec pe lângă el, oamenii rămân muți de uimire

Și plantele au ciudățeniile lor. De exemplu, salcâmul flaut are ramuri ţepoase străbătute de zeci de mii de găurele săpate de cărăbuşi. Când vântul se strecoară în aceste orificii, salcâmul „cântă". Beduinii nu i-au dat numele de flaut, un european a făcut asta.

Există un copac care cântă. Foto: Click.
Există un copac care cântă. Foto: Click.

Ce are în compoziție singurul copac care „cântă"

Salcâmul flaut, singurul arbore care „cântă", are uleiuri esențiale în compoziție. Scoarța și florile conțin glicozida robinină. Elementul ajută la eliminarea toxinelor din organism, dar în același timp are un efect toxic (este important să se respecte dozajul). Florile înflorite conțin până la 1,5% din această substanță, petale uscate - 3,6%. Florile conțin și biquercetin, bicrobină, uleiuri esențiale grase. 

Are efect benefic asupra sistemului digestiv

Lăstarii și frunzele tinere conțin vitaminele A și C. În toate părțile copacului există mucus, ea este cea care are un efect benefic asupra sistemului digestiv. Și rutina din compoziția copacului ca vasele de sânge din corpul uman să fie mai puternice și mai elastice.

Alte plante ciudate

Planta-magnet. Crește în Nicaragua, având proprietăți specific magnetului resimțite de la 2.5 metri.
„Arborele de lapte”. Este un înlocuitor perfect al laptelui. Acest arbore se găsește în Venezuela și Guyana. Dacă tai coaja tulpinii va rezulta un suc alb-lăptos, care seamănă foarte bine la culoare și gust cu laptele.
Floarea cameleon. Cameleonul este cunoscut de toată lumea, însă există și o plantă-cameleon care are un comportament asemănător. Aceasta se găsește în Mexic. Ea își schimba culoarea în albă, noaptea și dimineața, în roz și roșu-aprins spre amiază, pentru ca spre seară să fie de culoare violet-închis.  
Euphorbia Obesa. Este o altă plantă ciudată, de forma unei minci de baseball. Planta este originară din Africa şi poate atinge un diametru între şase şi 15 centimetri.
Buze fierbinți - Psychotria Elata. Așa cum îi spune numele, această plantă tropicală seamănă izbitor cu buzele roșii, voluptoase, ale unei femei. Din păcate, acest arbust care poate ajunge la 3 m înălțime este pe cale de dispariție din cauza tăierilor masive de copaci din zona unde crește, America Centrală și de Sud.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net