Crăciunițele și Moșii au alergat dezbrăcați, în Budapesta! Cursa a avut un scop caritabil

Nu le-a păsat de frig! Peste 100 de Crăciunițe și de Moși Crăciuni au alergat la bustul gol, zilele trecute, la o cursă devenită deja tradițională în Budapesta, Ungaria. Maratonul de Crăciun a ajuns la a 20-a ediție. Participanții au alergat pe o rută de 3,5 kilometri, chiar dacă afară termometrul a indicat o temperatură de doar 3°C.

Crăciunițele și Moșii care au alergat dezbrăcați prin Budapesta, 10 decembrie 2023
Oamenii au înfruntat temperaturi la limita înghețului (Foto: Profimedia)

Acesta este al 20-lea an în care sute de Moși dezbrăcați au ieșit pe străzile Budapestei pentru a sprijini o fundație caritabilă, respectiv Little Ray of Hope. Banii strânși la acest eveniment vor fi donați în întregime acestui scop caritabil. Fundația aceasta ajută bebelușii născuți prematur și pe cei cu dizabilități. A fost creată de părinții lui Dani, un băiețel care are nevoie de ajutor pentru tratamente și sesiuni de terapie.

Biletul de participare la Maratonul Moșilor costă aproximativ 15 dolari

Participanții și-au făcut poze, după terminarea maratonului (Foto: Profimedia)
Participanții și-au făcut poze, după terminarea maratonului (Foto: Profimedia)

Biletul de participare la Maratonul Moșilor costă aproximativ 15 dolari, iar organizatorii au obținut permis de la Primăria Budapestei de 150 de participanți. Deci locurile sunt limitate, iar oamenii se înghesuie anual pentru a participa la această cursă făcută în scop nobil.

Am putea să vă spunem o mulțime de povești despre cât este de grozav să participați, de ce nu veți răci și cât de mândri veți fi dacă vă alăturați nouă... dar nu există nici o propoziție care să descrie sentimentul pe care îl puteți simți alături de noi. Nu uitați să veniți îmbrăcați cu cât mai puține haine!”, au anunțat organizatorii, pe site-ul oficial al evenimentului. Toți cei care au luat parte la maraton au avut tatuaje temporare cu simbolul acestui maraton, care este, desigur, un alergător.

Maratonul Moșilor dezbrăcați a avut loc pe 10 decembrie și a început la ora locală 2 după-amiază. Ruta de 3,5 kilometri a fost completată în aproximativ 45 de minute. Pentru a rezista temperaturilor scăzute de iarnă, participanții curajoși au alergat cântând și strigând „ho-ho-ho”. Pentru că nu i-a grăbit nimeni, ei s-au mai oprit din loc în loc pentru a face exerciții de încălzire, pentru a dansa sau a se poza alături de ceilalți Moși și Crăciunițe.  După terminarea cursei, aceștia s-au dus să se încălzească la Băile Termale Szechenyi -- cea mai mare baie medicinală din Europa.

De-a lungul anilor, personalități publice din Ungaria, precum Péter Novák, Bea Palya, Attila Pataky și Nóra Szily, au susținut evenimentul, care a debutat în anul 2004.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net