Cu ce trebuie să stropești grădina până la jumătatea lunii iulie, ca s-o ferești de dăunători. Amestecul banal care te scapă de gândaci și alte insecte

Ultima actualizare:

Grădina este colțul tău de paradis. Însă de multe ori, grădinăritul nu este o treabă atât de ușoară, pentru că trebuie să faci față dăunătorilor și buruienilor. Însă există metode naturale la care poți să apelezi. De exemplu, un amestec de apă, detergent de vase și piper cayenne poate fi pulverizat pe plante pentru a ține departe insectele.

Amestecul care te scapă de dăunătorii din grădină Foto: Freepik
Amestecul care te scapă de dăunătorii din grădină Foto: Freepik

Soluții naturale de combatere a dăunătorilor 

În loc să recurgeți la pesticide pe bază de substanțe chimice, puteți crea propriile soluții naturale de combatere a dăunătorilor. De exemplu, un amestec de apă, detergent de vase și piper cayenne poate fi pulverizat pe plante pentru a descuraja insectele.

Uleiul de neem este, de asemenea, un pesticid natural foarte eficient. Acesta este derivat din copacul neem și poate fi folosit în siguranță pe plantele comestibile. Cercetați diverse rețete de combatere a dăunătorilor făcute în casă și găsiți-le pe cele care funcționează cel mai bine pentru nevoile specifice ale grădinii dumneavoastră.

Alte metode să scapi de dăunători: plantarea companion

Una dintre metodele dovedite pentru a respinge în mod natural dăunătorii este prin plantarea companion. Prin plasarea strategică a anumitor plante împreună, puteți crea un mediu reciproc benefic care descurajează dăunătorii. De exemplu, plantarea de gălbenele alături de legume respinge nematozii și afidele. În mod similar, busuiocul plantat în apropierea roșiilor le poate proteja de viermii cornului tomatelor. Cercetați ce plante funcționează bine împreună pentru a respinge în mod natural anumiți dăunători și integrați-le în grădina dumneavoastră.

Nu lăsa ca buruienile să pună stăpânire pe grădina ta 

În timp ce împiedicarea buruienilor de a pune stăpânire pe grădina dvs. este o provocare comună, există modalități naturale de a le gestiona eficient. Smulgerea manuală a buruienilor poate necesita multă muncă, dar este o opțiune ecologică. Asigurați-vă că îndepărtați întregul sistem radicular pentru a preveni reapariția. Solarizarea este o altă tehnică care utilizează lumina soarelui pentru a ucide semințele de buruieni și poate fi eficientă pe suprafețe mai mici. Evitați utilizarea erbicidelor chimice, deoarece acestea pot dăuna mediului și organismelor benefice.

Soluție cu bicarbonat pentru afide (afidele - cei mai păguboși dăunători)

Soluție cu bicarbonat pentru afide, rețeta originală folosită de mulți legumicultori și grădinari. Tratamentul cu bicarbonat de sodiu contra afidelor este foarte eficient, iar dăunătorii sunt combătuți atât imediat după aplicare, cât și în anul următor, după cum a arătat experiența celor care l-au folosit.

Afidele sunt unii dintre cei mai păguboși dăunători pentru plante deoarece odată scăpați de sub observație, se înmulțesc excesiv și sufocă efectiv planta ducând chiar la compromiterea totală a acesteia. Deoarece se hrănesc cu seva plantelor de pe partea inferioară a frunzelor, adesea nu sunt observate până când numărul lor devine sever. De-a lungul anilor însă grădinarii au testat o serie de rețete făcute în casă care și-au dovedit eficiența și chiar am dus la o eliminare totală a dăunătorilor și evitarea reapariției lor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dugovics jpg
image
image
image
image
image
image
soti eutanasie jpg
virgina 2 jpg
gustari masina jpg
prima casa jpg
litoral jpg
sinucidere constanta jpg
bacalaureat jpg
bancomat jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net