Cum a apărut Floarea-soarelui. Legenda impresionantă despre această plantă pe care trebuie să o știi și tu

Floarea-soarelui a captivat imaginația oamenilor din diverse culturi datorită formei sale distinctive și a asocierii sale puternice cu soarele și lumina. Venerată pentru frumusețea și simbolismul său profund, floarea-soarelui a inspirat numeroase legende și mituri în jurul său, fiecare reflectând înțelepciunea și sensibilitatea comunităților care au admirat-o de-a lungul istoriei.

Floarea-soarelui. Foto: arhiva.
Floarea-soarelui. Foto: arhiva.

Denumirea botanică a florii, „Helianthus”, provine din limba greacă, unde „hēlios” înseamnă soare, iar „anthos” înseamnă floare. Această etimologie reflectă esența sa, iar floarea-soarelui este considerată de multe culturi o legătură directă cu puterea vitală a soarelui. În afară de simbolistica solară, ea mai reprezintă și fidelitatea, iubirea constantă și loialitatea, datorită faptului că își urmărește sursa de lumină pe tot parcursul zilei.

În folclorul românesc, există o poveste impresionantă despre floarea-soarelui, care leagă frumusețea acestei flori de o fată de împărat. Se spune că împăratul avea o fiică atât de frumoasă încât, atunci când râdea, diminețile se iveau în obrajii ei, iar glasul său oprea cântecul privighetorilor. Însă, cu toată frumusețea sa, fata era tăcută, incapabilă să vorbească din naștere.

Citește mai multe pe canal33.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Foto Royal Family jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
padure pixabay jpg
image png
card energie jpg
furt dupa accident jpg
Transfagarasan ilustrate (5) jpg
62482331 jpg
alfred swinscoe captura video jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net