Cum arăta baia lui Nicolae și a Elenei Ceaușescu. Ce cerințe avea prima doamna în legătură cu mobila

Când venea vorba de lux, soții Ceaușescu știau exact cum vor să trăiască. Nicolae și Elena Ceaușescu aveau o casă total diferită de restul românilor de rând, iar baia lor era poleită în aur. 

În Palatul Primăverii, Elena Ceaușescu a cerut ca baia să fie poleită cu aur și atât ea, cât și nea Nicu, s-au bucurat de o ședere regală. Cele peste 80 de camere mobilate cu piese din lemn masiv, luxoase și suflate cu aur făceau din reședința soților Ceaușescu o adevărată poveste, numai că una cât se poate de reală.

În cadrul Palatului Primăverii, Nicolae și Elena Ceaușescu se bucurau și de filme la calitate înaltă, căci în clădire se regăsea și un cinematograf, dar și o piscină.

Grădina era și ea extrem de luxoasă, cu păuni, iar despre locuința soților Ceaușescu s-a vorbit îndelung. Mai cu seamă despre măreția și luxul acesteia. 

Cum arăta baia de lux pe care o aveau Nicolae și Elena Ceaușescu

Baia era locul preferat din casă al Elenei Ceaușescu. Soția fostului lider comunist iubea acest loc, mai ales prin prisma faptului că îl aranjase după bunul său plac. Mobila era de culoare bej, cada era poleită cu aur și exista și o cabină de duș încorporată, oglinda de la chiuvetă era mare, suficient de mare încât să se poată admira în voie și se închidea cu 2 uși, devenind un dulap. 

Chiuveta era dublă, impunătoare, albă, cu baterii poleite cu aur. Baia era atât de mare încât exista, înăuntru, chiar și o măsuță pentru cafea și două scaune, dar și o canapea. Suportul pentru prosoape era și el tot poleit în aur. Elena Ceaușescu avea chiar și o oglindă înaltă, rotundă, probabil pentru a se putea admira din diverse colțuri ale băii. 

Nu rata - Ce aveau în meniu Nicolae și Elena Ceaușescu, de Crăciun. Cu ce preparate se delectau

Ce obicei bizar avea Elena Ceaușescu, pentru a verifica menajerele

Elena Ceaușescu era obsedată de curățenie și nu e de mirare, la cum arăta baia tovarășei. Pentru că își dorea ca menajerele să-și facă treaba în mod exemplar, aceasta avea un obicei ciudat. 

Mai exact, lipea o bucată de scotch pe cada din baie, pentru a vedea, ulterior, dacă menajerele făceau curat așa cum trebuie. 

„Femeile de serviciu erau, pur si simplu, terorizate de Elena Ceaușescu, acesta facand tot posibilul pentru a se asigura ca munca este dusa la îndeplinire în cele mai bune conditii si… fara scapari.

De pilda, punea cate o frunza sub covor, pentru a vedea daca praful a fost eliminat si de acolo. Baga frunze sub covor sa vada daca face curat”, a mărturisit Dumitru Burlan, un fost ofițer de Securitate. Acesta mai juca rolul sosiei lui Nicolae Ceaușescu, întrucât fostul lider comunist se temea la tot pasul să nu fie asasinat. 

„Rușii i-au pus gând rău atunci(...).  Generalul Pleșiță a mers la Nicolae Ceaușescu cu două dosare și i-a propus ca timp de zece zile să nu facă vizite, iar în aceste zece zile în coloana oficială dumnealui să nu fie în mașina prezidențială ci să fie un ofițer. Eu aveam înălțimea perfectă a lui Ceaușescu, 1,69. Nicolae Ceaușescu i-a zis că nu e de acord cu așa ceva”, a mai spus Dumitru Burlan.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net