Cum arată și cu ce se ocupă acum Luminița Mihăescu, actrița care a interpretat-o pe Veronica. A părăsit țara și are o nouă pasiune

Ultima actualizare:

Cu jumătate de secol în urmă, un film adorabil și fermecător intitulat "Veronica" intra în inimile românilor, iar Luminița Mihăescu, în vârstă de doar patru ani atunci, debuta într-unul dintre cele mai iubite roluri ale cinematografiei românești. La 50 de ani de la lansarea acestui film clasic, aflăm cum a evoluat și cu ce se ocupă acum actrița care a adus la viață personajul Veronica.

Luminița Mihăescu, pe vremea când a interpretat-o pe Veronica. Foto: arhiva personală.
Luminița Mihăescu, pe vremea când a interpretat-o pe Veronica. Foto: arhiva personală.

Talentul copilului care a dat viață personajului Veronica

Lansat în 1972 și apoi continuat în 1973 cu "Întoarcerea lui Veronica," filmul regizat de Elisabeta Bostan a rămas viu în memoria publicului datorită povestii sale magice și talentului copilului minunat care a dat viață personajului central, Veronica. Luminița Mihăescu, la vârsta de patru ani, a impresionat prin interpretarea sa, cucerind inimile a milioane de telespectatori.

Parcursul ulterior în lumea filmului al actriței Luminița Mihăescu

După triumful din "Veronica," Luminița Mihăescu a mai apărut în alte trei filme între anii 1976-1986, toate sub îndrumarea Elisabetei Bostan: "Mama," "Saltimbancii," și "Un saltimbanc la Polul Nord." Cu toate acestea, după acestă perioadă, actrița și-a schimbat direcția carierei.

La începutul anilor '90, Luminița a ales să se retragă din lumea filmului și să se dedice unei alte pasiuni profunde: muzica. A devenit parte a formației Timpuri Noi.

Noua viață în Canada și pasiunea sa pentru muzică

Luminița Mihăescu. Foto: arhiva personală.
Luminița Mihăescu. Foto: arhiva personală.

În 1996, la vârsta de 28 de ani, Luminița Mihăescu ia o decizie importantă și părăsește definitiv România pentru a începe o nouă viață în Vancouver, Canada. Acolo, își consolidează cariera și pasiunea pentru muzică, devenind profesoară de pian.

Actualmente, sub numele de Luminița Petre, este căsătorită cu un român și au împreună o fiică în vârstă de 30 de ani, numită Ana. Familia sa este un exemplu de unitate și succes într-o altă țară, iar Luminița continuă să împărtășească arta și dragostea pentru muzică cu alții.

Despre "Veronica" 

Filmul "Veronica" a reprezentat nu doar o poveste de succes în lumea cinematografică, ci și un punct de plecare pentru Luminița Mihăescu către noi orizonturi artistice și personale. Cu carisma sa și pasiunea continuă pentru muzică, actrița a reușit să se reinventeze și să creeze o viață fericită și împlinită. Astfel, Veronica nu este doar un personaj de poveste, ci și o parte importantă din istoria cinematografiei românești, rămânând mereu vie în inimile celor care au crescut cu ea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net