Cum elimini mirosul de usturoi de pe mâini? Un ingredient pe care toată lumea îl are în casă face minuni

Aliatul numărul 1 al gospodinelor - bicarbonatul de sodiu nu este util doar în anumite procese de curățenie și igienizare, ci își face foarte bine treaba atunci când mirosul de usturoi rămâne imprimat puternic în pielea de pe mâini.

Elimină mirosul de usturoi de pe mâini cu bicarbonat de sodiu / foto: Colaj Click! (Pixabay)
Elimină mirosul de usturoi de pe mâini cu bicarbonat de sodiu / foto: Colaj Click! (Pixabay)

Întrebuințările bicarbonatului de sodiu sunt nenumărate și nu mai este o noutate pentru nimeni faptul că acest ingredient face deseori minuni. Știm cu toții că mirosul de alimente puternice, precum usturoiul, este extrem de neplăcut și persistent pe piele după ce gătim. Uite cum te poate ajuta bicarbonatul de sodiu să scapi de această problemă. 

Elimină mirosul de usturoi cu bicarbonatul de sodiu 

Bicarbonatul de sodiu nu elimină doar mirosurile neplăcute din casă, frigider etc, ci și pe cele care au rămas pe piele. 

Persoanele care petrec foarte mult timp în bucătărie și pregătesc diverse feluri de mâncare din care usturoiul este nelipsit, știu cât de neplăcut poate fi să te confrunți cu mirosul persistent al acestui aliment. 

Bicarbonatul de sodiu este recomandat pentru rezolvarea acestei probleme. Tot ce trebuie să faci este să îți freci palmele cu două lingurițe de bicarbonat de sodiu, în loc de săpun. Garantat, mirosul puternic neplăcut de usturoi va dispărea cu ușurință. 

Igienizează biberoanele cu bicarbonat de sodiu 

Bicarbonatul de sodiu igienizează biberoanele / foto: Pexels
Bicarbonatul de sodiu igienizează biberoanele / foto: Pexels

Mămicile apelează la diverse trucuri pentru a steriliza biberoanele și suzetele celor mici. Bicarbonatul de sodiu are și de data aceasta o utilitate, ajutând să sterilizeze și să dezinfecteze aceste obiecte. 

Într-un vas cu apă fierbinte și câteva linguri de bicarbonat de sodiu pune biberoanele și suzetele copilului tău și lasă-le acolo peste noapte, până dimineața următoare. Ulterior, clătește-le bine și șterge-le de apă înainte de a le folosi pentru a-ți hrăni copilul. 

Alternativ, biberoanele și suzetele pot fi sterilizate prin intermediul unui vas de apă clocotită, în care adaugi trei linguri de bicarbonat de sodiu, pe care o ții pe foc vreme de trei minute. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net