Cum îți dai seama că fructele au fost modificate genetic. Ce îți arată, de fapt, numerele de pe etichetă

Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă cu adevărat toate acele etichete numerotate diferite de pe fructe? Stikerele de pe fructe marchează țara și producătorul. Dar puțini știu ce înseamnă cifrele de pe autocolante.

Numerele de pe etichetele fructelor spun consumatorului cum a fost cultivat. Foto: Click.
Numerele de pe etichetele fructelor spun consumatorului cum a fost cultivat. Foto: Click.

Codarea se aplică nu numai fructelor, ci și legumelor, ierburilor și nucilor. Dar numai fructele primesc o etichetă reală și acea etichetă spune consumatorului CUM a fost cultivat fructul respectiv.

Aceste coduri împărtășesc informații despre modul în care produsul a fost cultivat - organic sau cu pesticide și dacă este sau nu modificat genetic. Dacă sunteți în căutarea unui răspuns rapid, iată o scurtă prezentare a diferitelor coduri.

Etichetele de pe fructe sunt împărțite în 3 categorii:

- Convenţional,
- Modificat genetic,
- Organic.

Un cod din 4 cifre – înseamnă că fructul tău a fost crescut în mod convențional. Dacă nu vedeți o etichetă cu 5 cifre, este sigur să presupuneți că fructele dvs. au fost cultivate cu pesticide și substanțe chimice în sol sărăcit de nutrienți.

Un cod din 5 cifre începând cu numărul 8 – înseamnă că fructul tău a fost modificat genetic. A fost cultivat cu pesticide deja încorporate și a fost modificat.

Un cod din 5 cifre începând cu numărul 9– înseamnă că fructele dumneavoastră sunt certificate organic.

Sfat! Cumpără fructele de la piață

Cumpărați-vă fructele la nivel local, dacă este posibil, din piețele locale direct de la fermieri. Dacă este în afara sezonului, bio ar fi următoarea cea mai bună alegere a ta. Amintiți-vă, pentru a fi certificat USDA Organic, fermierul trebuie să treacă prin ani de testare a solului ÎNAINTE de a putea cultiva orice pe pământul său.

Fermierul dvs. local poate alege să nu se certifice organic din motive de cost, dar să fie totuși un fermier ecologic în funcție de modul în care își cultivă fructele și legumele. Dacă nu puteți cumpăra din piață, alegeți NUMĂRUL 9 pentru Organic.

image
image
image
image
image
image
Asasinarea lui Armand Călinescu  Clătinarea Regimului Carlist jpeg
iubita istvan kovacs instagram jpg
termometru vremea in luna iunie jpeg
image png
acc teleorman jpg
vlad pascu accident jpeg