Îți plac fructele? Ține minte aceste 4 moduri în care trebuie să le consumi

Consumul de fructe este un obicei sănătos, dar este posibil să le consumi în mod greșit. Iată tot ce trebuie să știi despre asta.

Mâncați fructele întregi, nu le faceți suc. Foto: Click.
Mâncați fructele întregi, nu le faceți suc. Foto: Click.

Dacă consumați o mulțime de fructe și știți totul despre cele mai noi și mai bune superalimente de pe piață, nu fiți încântați! Asta e doar jumătate din bătălia câștigată. Cealaltă jumătate este despre înțelegerea modului de a culege beneficiile din toată munca grea.

Nu este un secret că, consumul de fructe este bun pentru tine, dar există anumite greșeli pe care majoritatea oamenilor le comit. Acestea vă pot împiedica să profitați la maximum de vitaminele și mineralele prezente în aceste fructe. De aceea, pentru a profita complet de acestea, este esențial să le consumați în mod corect. Iată 4 reguli de urmat când mănânci fructe:

1. Mănâncă un amestec, nu un singur fruct

Includerea a două până la trei fructe de sezon și locale, diferite, în dieta dumneavoastră zilnică este necesară pentru a vă satisface cerințele nutriționale. Acest lucru reduce riscul apariției mai multor boli. Niciun fruct nu oferă toți nutrienții de care aveți nevoie pentru a fi sănătos.

Dr. Shalini Garwin Bliss, director de dietetician, Spitalul Columbia Aisa, Delhi, spune: „Fructele au diferite tipuri de nutrienți care sunt necesare organismului nostru în mod diferit. Mâncați zilnic cel puțin 2-3 culori și tipuri diferite de fructe pentru a vă bucura de stimularea sănătoasă a corpului și a sistemului imunitar”.

Însă, aveți grijă, nu mâncați prea multe fructe într-o zi, deoarece unele dintre ele au un indice glicemic ridicat, determinând creșterea nivelului de calorii și de zahăr din sânge din organism.

2. Nu îndepărta pielea

Cei mai mulți dintre noi avem obiceiul de a îndepărta coaja fructelor înainte de a mânca, dar coaja este adesea cea mai bună parte, atunci când vine vorba de vitamine și antioxidanți. De exemplu, coaja de măr are de cinci ori mai mulți antioxidanți decât celelalte părți ale acestui fruct. Așadar, mâncați fructe cu tot cu pielea și semințele lor (dacă sunt comestibile), deoarece acestea sunt surse deosebit de bogate de fibre și fitochimice.

3. Mânâncă-le întregi, nu le face suc!

Sucul de fructe sau smoothie-urile sunt gustoase și răcoritoare, dar nu la fel de sănătoase ca fructele așa cum sunt. Cel mai mare dezavantaj al stoarcerii fructelor este că își pierd conținutul de fibre și nu lasă în urmă decât un sirop de zahăr care poate determina creșterea nivelului de zahăr din sânge. Prin urmare, este indicat să evitați sucurile și să consumați fructe în întregime.

Fructele în ansamblu sunt cel mai bun mod de a le consuma, deoarece pielea și pulpa fructelor conțin vitamine esențiale și, cel mai important, fibre, care din sucuri lipsesc. Fibrele leagă zahărul din fructe și ajută organismul să-l absoarbă lent”, spune Dr Bliss.

4. Adaugă surse de proteine la fructele tale

Unele fructe conțin zahăr, care, la rândul său, face să crească glicemia. Deci, dacă sunteți îngrijorat de conținutul de zahăr al fructelor, mâncați-vă fructele cu niște proteine/grăsimi pentru a reduce indicele glicemic (IG). De exemplu, mâncați o mână de nuci cu un măr sau presărați semințe de chia/in pe fructe sau adăugați niște iaurt, scriu cei de la healtshots.com.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
bell pepper 569070 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net