Fructele cu cel mai mare conținut de zahăr. Dacă vrei să slăbești, stai departe de ele!

Ultima actualizare:

Spre deosebire de alimentele ultraprocesate care sunt umplute cu zaharuri adăugate (gândiți-vă: sirop de porumb și zahăr din trestie), fructele conțin zahăr natural numit fructoză. Fructele oferă, de asemenea, hidratare - majoritatea dintre ele conțoin aproximativ 90% apă! - și fibre. Prezența fibrelor ajută la încetinirea absorbției de către organism a zaharurilor, cum ar fi fructoza, din intestin în sânge, ceea ce înseamnă că aveți mai puține creșteri ale zahărului din sânge după ce mâncați un măr în comparație cu, să zicem, o prăjitură.

Unele fructe conțin mult zahăr, consumați-le cu moderație. Foto: Click.
Unele fructe conțin mult zahăr, consumați-le cu moderație. Foto: Click.

Ce se întâmplă dacă consumi cantități mari de fructe

Bineînțeles că este posibil să exagerezi cu orice, inclusiv cu fructe. Consumul zilnic de cantități foarte mari de fructe poate crește nivelul zahărului din sânge în timp. Acest lucru este deosebit de important de luat în considerare pentru persoanele cu rezistență la insulină (IR) sau diabet de tip 2 care se străduiesc să mențină un nivel sănătos de glucoză din sânge. Sau pentru cei 88 de milioane de americani – adică mai mult de 1 din 3 adulți – care trăiesc cu prediabet, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Dar vrem să fim clari: nimeni nu trebuie să renunțe la fructele din alimentație, chiar dacă are diabet. Fructele sunt o parte esențială a unei diete hrănitoare. Acestea fiind spuse, este util pentru toată lumea să aibă o idee despre care fructe sunt cele mai bogate și mai scăzute în zahăr și să fie conștienți de cum arată o porție de fructe. Pentru că o pungă întreagă de struguri nu este o singură porție (îmi pare rău!).

Fructe care conțin mult zahăr

1. Rodie

Rodiile sunt înalte pe scara zahărului, cu 1 cană de sâmburi suculenți servind aproape 24 de grame de zahăr. Dar fructul vibrant este, de asemenea, plin de antioxidanți ce favorizează longevitatea, cum ar fi antocianinele.

Ia o jumătate de cană (care va reduce zahărul la 12 grame) și combină-l cu o sursă de proteine de înaltă calitate, astfel încât să nu mâncați carbohidrații singuri. 

2. Mango

O cană de mango poate aduce 23 de grame de zahăr la masă, dar oferă și două treimi din necesarul zilnic de vitamina C. Consumați ½ cană ca porție din acest fruct tropical.

3. Cireșe

Mai e cineva foarte entuziasmat de fructele de sezon? Pentru noi, vara înseamnă cireșe (și pepene verde și fructe de pădure și, să fim sinceri, înghețată). Consumă o jumătate de cană de cireșe pentru a reduce conținutul de zahăr la aproximativ 10 grame per porție.

4. Banana

Bananele au o reputație proastă, dar fructele bogate în potasiu sunt satisfăcătoare și versatile.  Consumați 1 banană mică sau jumătate dintr-o banană mare ca porție și veți obține aproximativ 12 grame de zahăr din fructe. 

5. Portocale

O portocală mare conține 17 grame de zahăr. Ea oferă mai mult de 100% din valoarea zilnică pentru vitamina C care susține imunitatea, plus 4,5 grame de fibre. Tot ce trebuie să faceți, este să consumați o portocală mică, scriu cei de la nutritiouslife.com.

Iată topul fructelor cu cel mai mult zahăr

Topul fructelor cu cel mai mult zahăr:

Locul 10 - para,
locul 9 - ananasul,
locul 8 - mărul roșu,
locul 7 - banana,
locul 6 - cireașa,
locul 5 - rodia,
locul 4 - mango,
locul 3 - lychee,
locul 2 - struguri și locul 1 - smochine.

Dacă vrei să slăbești stai departe de ele.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net