Este castravetele un fruct sau o legumă? Întrebarea banală care pune probleme multor românii

Poate că multora dintre noi li se pare că ceva atât de banal precum o întrebare despre castravete nu are cum să ne pună vreo problemă. Însă, dacă ne oprim preț de o secundă și încercăm să răspundem la ce este, de fapt, castravetele, un fruct ori o legumă, vom vedea că realitatea este mult mai încurcată decât bănuim! Iar specialiștii vin cu un răspuns la fel de bizar precum întrebarea, în sine!

Întrebarea ete mult mai dificilă decât bănuim / FOTO: Shutterstock
Întrebarea ete mult mai dificilă decât bănuim / FOTO: Shutterstock

Fiecare dintre noi folosește castravetele în bucătărie. Fie că îi punem în salate, în sandvișuri, ori, dacă nu avem timp, ori starea necesară pentru a găti, poate doar luăm un castravete din frigider și îl consumăm gol, pe post de gustare între mese, el este o prezență comună în țara noastră. Indiferent ce facem cu el, ne putem gândi că nu poate fi posibil ca acest banal... ei bine, tocmai aici intervine problema! Pentru că este castravetele un banal fruct, ori o banală legumă? Potrivit informațiilor oferite de către fanatik.ro, răspunsul este mai complicat decât am crede!

În primul rând, la fel precum ridichile, morcovii, ori chiar și ceapa, castravetele se numără și el printre alimentele care cresc în pământ, lucru care, știm deja cu toții, ar trebui să însemne că este o legumă. Definiția oficială folosită de experți pentru legume spune că ele sunt părțile comestibile ale unei plante. Ei bine, ce înseamnă asta pentru castravete?

Castravetele, o legumă ori un fruct?

În ce privește teoria că acesta ar fi un fruct, experții definesc fructele drept „ovare” crescute din florile plantelor, lucru ce aduce puțină confuzie percepției populare asupra acestora, mai precis, că un fruct este cules din copac și trebuie să fie dulce. Iar în ce privește castravetele, experții au reușit să ajungă la un consens.

Potrivit acestora, castravetele ar fi, de fapt, un fruct! Da, indiferent cât de bizar ne poate părea, faptul că acesta conține semințe și apare din floare, l-ar face, potrivit definițiilor științifice, un fruct! Așa că dacă vă gândeați că știți deja totul despre banalul fruct, este posibil să vă fi înșelat!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net