Cele mai bune alimente pentru energie. Consumă-le și scapă rapid de oboseală!

Ultima actualizare:

Deja nu este un secret pentru nimeni că o dietă sănătoasă are o importanță uriașă pentru starea noastră de sănătate. Alimentele pe care le consumăm pot afecta mult mai mult decât simpla greutate corporală, ci și lucruri precum starea noastră de energie de pe parcursul zilei, ori sănătatea organelor interne. Așa că pentru o zi cât mai productivă și plină de voie bună, trebuie să avem mare grijă la ce punem în farfurie!

Nucile ne pot fi de ajutor împotriva oboselii
Nucile ne pot fi de ajutor împotriva oboselii

Dieta are un rol crucial pentru sănătatea organismului nostru. Poate că ne putem imagina că tot ce contează când vine vorba despre mâncare este numărul de calorii, dar lucrurile stau cu totul altfel. De la concentrația de zahăr, până la tipurile de vitamine și grăsime din alimente, totul va avea o consecință în organismul nostru. Iar dacă simțiți o stare de oboseală după mese, experții deja vin cu o serie de recomandări pentru o dietă mult mai sănătoasă.

În primul rând, potrivit informațiilor oferite de către healthline.com, un aliment pe care îl putem introduce ușor în dietă și care ne poate reduce oboseala acumulată de-a lungul zilei este simpla banană! Experții spun că bananele oferă același nivel de putere precum o băutură energizantă concepută pentru cicliștii de mare distanță. Aceste fructe conțin potasiu, fibre și vitamine, în concentrații perfecte pentru a ne ține ridicat nivelul de energie de-a lungul unei zile.

Apa, nucile și semințele, importante pentru a ne simți energizați

Deja s-a vorbit mult despre importanța băutului apei pentru organismul nostru, însă mulți dintre noi tot pot să petreacă chiar și o zi fără să bea un pahar de apă. Indiferent cât de mult vă place cafeaua, ceaiul, sau diverse tipuri de sucuri, acestea nu vor putea înlocui apa, când vine vorba de sănătatea voastră. Dacă avem grijă să bem o cantitate suficientă de apă, corpul nostru va fi mai plin de energie pe parcursul zilei.

Iar în ultimul rând, poate că nu mulți dintre noi se gândescă că nucile și semințele pot fi chiar atât de importante pentru dieta noastră. Însă, potrivit experților, acestea sunt foarte bune în lupta cu oboseala, cât și cu foamea. O gamă variată de nuci și semințe, cum ar fi migdale, caju, pecan, ori semințe de floarea soarelui, ne poate face să ne simțim mult mai bine. Desigur, ele nu trebuie să fie în varianta cu sare!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net