Cum le-a dat o antreprenoare cu „reveneală” unor dive închipuite care comandau haine de la ea, le purtau și le returnau. Metoda inedită pe care a aplicat-o

Sătulă de divele închipuite care cumpărau haine de la ea, se făleau cu ele pe la festivaluri și diverse evenimente, apoi le returnau, o antreprenoare din Cluj a găsit o metodă cel puțin ingenioasă pentru a le da peste nas.

Magazin de haine
Magazin de haine

Cum le-a dat peste nas o antreprenoare din Cluj, divelor închipuite

O antreprenoare din Cluj, așa cum v-am zis, se săturase de situațiile penibile în care femeile cumpărau haine de la ea, le purtau, le spălau și mai apoi le returnau. 

Pentru că răbdarea ei ajunsese la o limită, a apelat la ANPC și a primit ajutorul pe care îl căuta. Mai exact, un inspector ANPC a învățat-o pe antreprenoare să facă un proces verbal între ea și potențialele cliente, pentru a fi evitate astfel de neplăceri.

Speriate de acest termen de proces verbal, divele nu prea mai îndrăznesc să comande haine, să le poarte și să le returneze, așa că antreprenoarea este cum nu se poate mai bucuroasă că a redus la 0% acest obicei prost.

Fac vânzări de textile în online de peste 10 ani. În ultimii 3 ani problemele cu produsele returnate la modul nesimțit: spălate/purtate și pusă eticheta la loc începuse să fie un procent foarte mare. După fiecare festival primeam zeci de colete cu produsele înapoi. Fiindcă erau spălate, doar mirosul făcea diferența și era greu să mă cert cu ele. 

Așa că ajunsă la limita răbdării am stat și am sunat la ANPC până am găsit o doamnă inspector drăguță să mă ajute. Și m-a sfătuit să fac un proces-verbal cu explicațiile și trei persoane din afara firmei să semneze că au constatat faptul că produsul miroase /e spălat/purtat. Și acum așa procedăm, când refuzăm, menționăm în scris că se face și acest proces-verbal cu semnăturile. Nu vreți să știți câte cliente au sunat înapoi să își ceară scuze și că renunță la retur, auzind termenul de proces-verbal. Ele au impresia că este ceva cu care pot fi amendate etc. Și așa cred că în ultima jumătate de an am redus această practică la aproape 0% . Da, sunt retururi simple, în care clientul poate face asta fără explicații, își plătesc singuri curierul de returnare”, a povestit antreprenoarea din Cluj. 

Citește și - Cât costau costumele Yamamoto pe care le purta Irinel Columbeanu, pe vremea când era milionar. Cheltuia o avere pe haine!

Returul gratuit, cel mai bun prieten al divelor

Antreprenoarea a mai menționat faptul că divele închipuite profitau de faptul că returul său era gratuit, așa că era floare la ureche să-și comande produse, să le poarte și să le returneze fără ca măcar să scoată un leu din propriul lor buzunar. 

Pentru că și oferirea gratuității la retur crescuse rata de retur. Comandau de exemplu la 2-3 zile mai multe produse, unele doar măsuri diferite ca să le poată proba și apoi le dădeau înapoi și fără să oprească ceva. Sau poate din 10 produse doar 1 și apoi ne țineau cu marfa blocată și două săptămâni până o trimiteau înapoi. Poate că mulți consideră că nu iți fidelizezi clienții așa, însă eu ca și client în online, nu mă deranjează dacă un site de unde comand are această politică. Fiindcă sunt un client serios. Așa că prefer mai puține comenzi cu rata de ridicare și returnare bună. Decât să plătim transporturi și să rămânem cu produse care nu le mai putem vinde”, a mai spus aceasta.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
foto1 jpg
mihai voropchievici 1 jpeg
FotoJet (4) jpg
FotoJet (11) jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (10) jpg
Alina jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
foto1 jpg
Alina jpeg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
caini 3 jpg