Cum putem să scoatem părul de pisică din covoare, fără efort? Casa noastră va fi mai curată ca oricând

Indiferent cât de multă fericire ne aduc în viață companionii noștrii blănoși, există și câteva dezavantaje pe care le vom sesiza rapid, atunci când avem acasă un câine, sau o pisică. Iar unul dintre cele mai vizibile este faptul că părul acestora va fi foarte greu de scos din covoare!

Mănușile de cauciuc sunt foarte utile pentru curățenia covoarelor / foto: Freepik
Mănușile de cauciuc sunt foarte utile pentru curățenia covoarelor / foto: Freepik

Un număr uriaș de români au acasă animale de companie, iar alegerile lor favorite sunt, după cum poate că ne și imaginăm, câinii și pisicile. Însă, trebuie menționat că, indiferent cât de multă fericire ne aduc în viață acești companioni blănoși, a avea un animal de companie vine și cu o serie de dezavantaje pe care le vom sesiza rapid.

Iar unul dintre cele mai vizibile va fi problema părului de pisică, care va ajunge absolut peste tot, în casa voastră.

Ei bine, dacă pentru haine există nenumărate metode pentru a scăpa de părul de pisică, atunci când vine vorba despre covoare, lucrurile sunt mult mai dificile. Iar potrivit celor de la bondcleaningindarwin.com.au, cel mai bun sfat pentru a vă păstra covoarele curate este unul care probabil nu vă va bucura: să dați zilnic cu aspiratorul.

Acest sfat este, de departe, cel mai eficient, însă atunci când venim seara de la serviciu, numai de aspirat covoare nu vom mai avea energie, așa că trebuie să vedem și alte sugestii!

Mănușile de cauciuc, utile pentru curățatul covoarelor

O altă metodă eficientă pentru a menține covoarele curate este să vă puneți mănuși de cauciuc și să curățați cu mâna! Cel mai bine ar fi să udați puțin mănușile înainte de a începe curățenia, deoarece acest truc va fi mult mai eficient! Textura cauciucului este foarte bună pentru a curăța blana de pisică din covoare, ori din perdea, sau orice alte textile.

Un alt truc extrem de eficient pentru a scoate blana de pisică din covoare este să folosiți o racletă! Da, acest obiect, în general utilizat pentru curățenia geamurilor, este foarte eficient în scoaterea blănii din covoarele voastre! La fel ca în cazul mănușilor, ar trebui să stropiți puțină apă pe racletă, înainte de a începe să faceți curat!

image
image
image
image
image
image
Elizabeth Taylor Foto profimedia 0098112259 jpg
cuvant pexels jpg
forest city oras fantoma profimedia jpg
incaltaminte jpeg
ion cristoiu jpeg
image png
Marcel Ciolacu la sedinta BPN de excludere a lui Victor Buzatu presedintele PSD Vaslui 23 septembrie 2023 FOTO Inquam Photos Octav Ganea (2) jpg
Orasul Aninoasa din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (76) jpg