Cum putem scăpa de muște fără spray și soluții chimice. 15 trucuri naturiste pe care le ai sigur la îndemână
Muștele sunt, alături de țânțari, unele dintre cele mai enervante insecte ale sezonului cald. Pe lângă bâzâitul lor supărător, acestea pot contamina mâncarea, de aceea este extrem de important să scăpăm de ele cât mai rapid. Și chiar putem să le îndepărtăm fără să folosim substanțe chimice.
În primul rând, nu trebuie să uităm că muștele vin la gunoi. Astfel că este foarte important ca acesta să fie aruncat în fiecare zi. Altă metodă ar fi montarea plaselor anti-insecte sau perdele magnetice. Desigur, spray-urile și soluțiile chimice sunt foarte eficiente, iar benzile și lămpile UV, la fel. Însă există și soluții naturiste pentru a ține muștele departe de locuință.
Soluții naturiste pentru a scăpa de muștele supărătoare
Poate nu știai, însă poți îndepărta muștele cu ingrediente pe care le ai în bucătărie sau plante pe care le poți achiziționa în drumul spre birou sau spre casă.
Iată câteva trucuri naturiste:
1. Lavanda. Ca și țânțarii, muștele nu suporta lavanda, așa că, în drum spre birou sau spre casă poți cumpăra flori de lavandă pe care le poți pune prin casă și așa te asiguri că aceste insecte nu te vor mai deranja. Sigur, în piața, la gurile de metrou sau în stațiile de autobuz găsești măcar un vânzător de astfel de plante.
2. Castravetele. Poate nu știai, însă această legumă respinge muștele, așa că taie felii și aseaza-le prin diverse locuri din casă. Insectele vor înceta să mai apară.
3. Busuioc. Puneți bucheţele de busuioc în dreptul ferestrelor sau cumpărați ghivece cu busuioc, pe care să le aşezați pe pervazul geamurilor. Puteţi încerca şi cu alte plante aromatice, precum rozmarin sau pelin.
4. Menta. Atât muştele, cât şi ţânţarii nu suportă mirosul de mentă. Deci, cumpărați unul sau două ghivece cu mentă şi puneți-le pe pervaz.
5. Uleiurile de eucalipt, de lavandă, cedru sau de mentă, îndepărtează și ele insectele. Puneți în lampa de aromaterapie câteva picături de ulei esenţial. Aromele vor ţine țânțarii la distanţă.
6. Uleiul de camfor sau tabletele puse pe o suprafață caldă îndepărtează muștele, însă mare grijă dacă sunteți gravidă sau o femeie gravidă este în apropierea acestora, pentru că această metodă nu este indicata în acest caz.
7. Gospodinele mai folosesc și o jumătate de lămâie în care înfige căței de usturoi. Muștelor nu le place această aromă, așa că nu vor mai apărea. În loc de usturoi, mai poți înfige și câteva cuișoare în lămâie.
8. Dacă vrei să îndepărtezi muștele din bucătărie, toarnă puțin oțet pe o plită sau o tavă încinsă. Mirosul degajat de acesta vă goni muștele din încăperea respectivă.
9. O soluție de scorțișoară combinată cu un litru de apă este un remediu naturist împotriva muștelor. Pulverizează acest amestec prin cameră și o să vezi că muștele dispar.
10. Dacă vrei să faci și o capcană pentru muște, trebuie să folosești 1-2 linguri de miere, apă și săpun. Toarnă acest amestec într-o sticlă a carei parte de sus o vei tăia și o vei așeza invers. Insectele vor intra, însă nu vor mai putea ieși.
11. Dacă arzi frunzele de nuc într-un bol de sticlă sau de inox, fumul care se împrăștie în cameră va goni muștele datorită concentrației de iod.
12. Vinul alb este, deisgur, eficient în lupta cu muștele, dar doar daca adăugat în pahar și detergent de vase.
Muștele vor veni la vin, însă nu vor mai putea să iasă și se vor îneca în soluția de curățat.
13. Uleiul esențial de dafin alungă, de asemenea muștele. Trebuie doar să stropești un șervețel de hârtie cu ulei de dafin și să îl lași în camera respectivă. O să vezi că insectele nu vor mai sta în casă.
14. Rozmarin. Dacă aveți o astfel de plantă în bucătărie, muștele nu vor mai intra acolo. De asemenea, puteți folosi ghivece cu rozmarin în toate camerele și astfel veți scăpa și de țânțari.
15. Iarba mâţei – Această plantă, care mai este cunoscută şi sub denumirea de menta-pisicii, ţine departe ţânţarii prin uleiul esenţial pe care îl degajă. Se pare că această plantă este mai puternică decât orice spray.
Orice metodă ați alege, este bine să aveți grijă să nu uitați resturi menajere sau mâncare perisabilă descoperite, în bucătărie.
Citește și:15 metode prin care scăpăm rapid și sigur de țânțari