Cum să asiguri succesul afacerii tale: trucuri de care merită să ții cont

Ultima actualizare:

    Chiar dacă ideea pe care ai pus-o în practică este una bună, pentru dezvoltarea afacerii tale vei avea nevoie de capital.foto: Shutterstock
Chiar dacă ideea pe care ai pus-o în practică este una bună, pentru dezvoltarea afacerii tale vei avea nevoie de capital.foto: Shutterstock

În prezent, tot mai multe persoane aleg să renunțe la jobul actual și să ia calea antreprenoriatului, punând bazele unei mici afaceri. Folosindu-se de experiența și de contactele acumulate de-a lungul anilor și cu ajutorul unei sume de bani economisite pentru acest scop, mulți reușesc să vină pe piață cu o idee bună de afacere, care își dezvăluie rapid potențialul.

Totuși, pe termen lung, succesul este mult mai greu de menținut, iar dezvoltarea unui concept care să se dovedească profitabil pe viitor poate reprezenta o provocare pentru tinerii antreprenori. Aproximativ 20% dintre afaceri dau faliment după primul an de activitate, iar principalul motiv al eșecului pare să fie legat de un management inflexibil, neadaptat situației reale de pe piață. 

Pentru a te asigura că afacerea ta va reuși să rămână relevantă pentru o perioadă îndelungată și că vei putea să obții constant un profit mulțumitor, este necesar să ții cont de o serie de aspecte care te vor ajuta să realizezi acest lucru. Iată care sunt cele mai importante: 

Apelează la digitalizare

Trăim în epoca tehnologiei, iar implementarea ultimelor inovații tehnologice în afacerea ta devine o necesitate fără de care nu vei putea să te bucuri de succes. Automatizarea anumitor procese cu ajutorul unor soluții software specifice, păstrarea datelor în sistem cloud sau folosirea unor echipamente special optimizate pentru profilul afacerii tale sunt doar câteva dintre soluțiile de digitalizare la care poți apela. 

Alegerea unor astfel de sisteme îți va garanta o siguranță mai mare a datelor companiei, accesarea facilă a informațiilor de care ai nevoie, o îndeplinire mai rapidă a activităților repetitive sau a celor standardizate, dar și reducerea costurilor cu personalul. Totuși, pentru a te bucura la maximum de toate beneficiile pe care automatizarea le oferă, este necesar să apelezi la o companie care poate să-ți ofere solutii si servicii IT de calitate și care să-ți poată garanta eficiența lor.

Investește în relația cu clienții actuali

Atunci când deții o afacere, prioritatea ta este de a atrage cât mai mulți clienți noi și de a-i convinge că produsele sau serviciile oferite de tine sunt potrivite nevoilor lor. Cu toate că este perfect normal să-ți dorești să atragi o audiență cât mai mare, o mare parte a obiectivelor tale de vânzări poate fi realizată cu ajutorul persoanelor care au cumpărat deja de la tine. 

De aceea, este indicat să investești în menținerea unei relații cât mai bune cu clienții actuali și să faci mereu eforturi pentru a le dovedi că încrederea pe care au arătat-o în tine este pe deplin apreciată. Pentru a motiva clienții să cumpere din nou de la tine, le poți acorda bonusuri de fidelitate, trimite anumite informații despre campaniile promoționale care li se adresează sau le poți oferi consultanță, pentru a le recomanda noi produse sau servicii potrivite nevoilor lor. 

Învață de la competiție 

Atunci când ești relativ nou pe piață, iar experiența ta în domeniu este încă în formare, îți poate fi greu să eviți anumite situații de criză și să iei deciziile potrivite în timp util. Totuși, un mod foarte bun prin care să descoperi principalele provocări ale industriei din care faci parte este studierea companiilor competitoare și analizarea modului în care acestea și-au desfășurat activitatea de-a lungul anilor. 

În cadrul unui astfel de studiu, încearcă să găsești informații despre cifra lor de afaceri actuală, să descoperi creșterile de vânzări pe care le-au înregistrat, dar și produsele și serviciile lor cele mai de succes. În urma analizei, vei putea descoperi foarte multe informații valoroase, care te vor ajuta să înveți din reușitele și greșelile lor și prin care să realizezi un plan de succes aplicabil pe termen lung. 

Caută parteneri 

Chiar dacă ideea pe care ai pus-o în practică este una bună, iar rezultatele au început să apară, pentru dezvoltarea afacerii tale vei avea nevoie de capital. Cu toate că ai o afacere prosperă, iar planurile de dezvoltare pe care ți le-ai propus sunt orientate într-o direcție bună, punerea lor în aplicare este condiționată de bani. 

În cazul în care nu dispui de finanțele necesare, însă ai idei de al căror succes ești sigur, poți porni în căutarea unui partener care să investească în inițiativa ta. Cu un plan bine pus la punct și cu perspective clare de viitor, ai toate șansele să găsești rapid un partener alături de care să-ți duci afacerea pe noi culmi.

Dezvoltarea unei afaceri poate veni cu multe provocări, însă atunci când cunoști industria în care activezi, te pregătești pentru neprevăzut și ai o abordare inteligentă asupra tuturor proceselor operative, șansele de a te bucura de succes sunt foarte mari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
branza branzeturi istock jpg
simion lasconi podcast micutzu jpg
diabet jpg
liviu dragnea 8 JPG
varza murata 505587 webp
bunt erleuchtet chinas jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net