De ce apare şi cum se tratează disfuncţia erectilă

Ultima actualizare:

Deşi este o problemă medicală comună multor bărbaţi, disfuncţia erectilă e în continuare privită ca un subiect tabu. Unii pacienţi sunt aduşi la medic de partenerele lor şi parcă nici atunci nu reuşesc să vorbească deschis. Din fericire, există soluţii. Medicina a evoluat şi au apărut tehnici non-invazive care tratează problema.

Disfuncţia erectilă se referă la incapacitatea constantă a unui bărbat de a obţine sau a menţine o erecţie suficientă astfel încât să aibă un act sexual satisfăcător. Apare în special la persoanele în vârstă, însă în societatea actuală, caracterizată prin agitaţie, stres, alimentaţie procesată excesiv, tot mai mulţi tineri au probleme cu erecţia.

Cauzele pot fi variate. Potrivit medicului primar urolog Justin Aurelian, tot mai mulţi pacienţi au probleme cu erecţia din cauza stresului la locul de muncă sau în familie. Dar există şi alte cauze ce ţin de sfera medicală. „La pacienţii cu diabet zaharat, cauza este clar vasculară. La pacienţii vârstnici, peste 55-60 de ani, poate fi o componentă legată de adenomul de prostată sau de altă suferinţă a prostatei. Altă cauză o reprezintă dislipidemiile care produc în timp ateroscleroză: orice pacient care are probleme cu aparatul cardiovascular poate să se prezinte la urolog cu manifestarea principală de disfuncţie erectilă”, explică dr. Justin Aurelian, doctor în ştiinţe medicale şi medic primar urolog la OK Medical. Lipsa erecţiei sau imposibilitatea menţinerii acesteia pot fi generate şi de excesul ponderal. Acesta perturbă echilibrul hormonal, iar scăderea nivelului de testosteron produce tulburări erectile. De vină poate fi şi fumatul, care afectează buna circulaţie a sângelui.

Dr. Justin Aurelian
Dr. Justin Aurelian

Ce soluţii se găsesc la farmacie. Disfuncţia erectilă are rezolvare, condiţia fiind să ai un diagnostic corect, să identifici exact cauza şi să alegi tratamentul potrivit. Cel mai la-ndemână este cel medicamentos, de la farmacie, pe bază de pilule, geluri cu aplicaţii locale sau injecţii. Ele nu au efect pe termen lung, se administrează doar înainte de contactul sexual, iar erecţia apare după 15-30 de minute de la administrare.

Terapia cu unde de şoc are efecte pe termen lung. Pe lângă terapiile medicamentoase, există şi tratamente moderne care pot trata disfunţia erectilă. “Există terapia cu unde de şoc de intensitate joasă, care e o terapie relativ nouă: sunt unde de şoc pe care pacientul le poate tolera relativ uşor, care se administrează la nivelul penisului şi au rolul de a elibera în circulaţie factori de creştere vasculari. Aceştia stimulează formarea de noi vase în corpii cavernoşi. Având o reţea vasculară mult mai bogată, atunci când se declanşează erecţia, sângele intră în cantitate crescută în penis şi erecţiile sunt mai ferme. Din punct de vedere medical, nu are contraindicaţii, practic aceste unde de şoc sunt de joasă intensitate, nu produc microtraumatisme, leziuni. Singura contraindicaţie e la pacienţii cu tulburări de coagulare sau care sunt pe tratament anticoagulant”, explică medicul urolog.

Terapia cu unde de şoc se poate face în 6 şedinţe, de câte 15-20 de minute. Efectele nu se văd imediat, aşa cum se întâmplă în cazul pilulelor. Este nevoie de un timp pentru ca acea reţea vasculară să se dezvolte. Potrivit medicului urolog, rezultatele apar la distanţă de 1-3 luni de la terminarea tramentului şi pot ţine 6 până la 8 luni. Sesiunea de tratament poate fi repetată o dată pe an sau la nevoie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jessica Simpson Eric Johnson GettyImages 459154050 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
familia care s a mutat din america in romania jpg
iasi din drona png
millau1 jpeg
moonhouse mikael genberg jpg
bucuresti piata unirii foto pixabay jpg
carte pixabay jpg
Zanzibar Tanzania Foto Adevărul
cirese pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net