De ce erau ținuți copiii în cuști pe exteriorul blocurilor acum 100 de ani. Imaginile incredibile care au zguduit o întreagă planetă

Probabil e greu de crezut, dar în urmă cu aproape 100 de ani, în țări precum Anglia, Canada ori SUA, copiii erau ținuți suspendați la ferestrele blocului în cuști. Un lucru de neimaginat în ziua de astăzi. Însă, de ce făceau părinții asta?

De ce erau ținuți copiii în cuști pe exteriorul blocurilor acum 100 de ani/ Foto: RareHistory
De ce erau ținuți copiii în cuști pe exteriorul blocurilor acum 100 de ani/ Foto: RareHistory

„Cuștile pentru bebeluși" au intrat în vogă după ce au fost inventate în 1922, fiind considerate deja în anii 1930, în țări precum Anglia, Canada ori SUA, „accesorii” indispensabile. Cel de la care a pornit această ideea a fost Dr. Luther Emmett Holt, care a scris cartea „The Care and Feeding of Children” („Grija și hrănirea copiilor” n.r), în anul 1884, unde a descris metoda prin care bebelușii vor beneficia de aerul curat și soarele necesar unei creșteri frumoase, cu scopul de a îi face pe copii mai rezistenți la răceli.

„Este nevoie de aer proaspăt pentru a reînnoi și purifica sângele, iar acest lucru este la fel de necesar pentru sănătate și creștere ca și hrana adecvată. Apetitul este îmbunătățit, digestia este mai bună, obrajii devin roșii și se văd toate semnele că este sănătos”, a scris Luther Emmett Holt, în cartea sa.

Cele sub formă de simple țarcuri erau cele mai folosite

Astfel, în 1922, a fost inventată „cușca pentru bebeluși” de o americancă pe nume Emma Read. Aceasta venea în mai multe modele, cu acoperiș pentru a-i feri pe copii de excrementele păsărilor sau ploaie, sau cele sub formă de simple țarcuri, acestea fiind cele mai folosite, deoarece erau cele mai ieftine. Distribuția lor în magazine a început la mijlocul anilor 1930, la Londra, ca o modalitate prin care mamele ocupate să își poată scoate copii mici la aer curat pe tot parcursul zilei, fără să aibă grijă lor.

Chiar și dezvoltatorii imobiliari din acele timpuri au început să proiecteze apartamentele cu ferestre la care puteau fi atașate aceste cuști. Însă, în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, din cauza bombardamentelor, această modă a încetat. Cu siguranță, în prezent, nici un părinte nu ar apela la o astfel de metodă, mai ales că pune în pericol siguranța copiilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net