Pericol major pentru bebeluși. Un nou virus face ravagii

Deși, din fericire, epidemia de COVID-19, care a provocat pierderi atât de mari și de dramatice, rămâne tot mai mult în trecut, pericolele nu au trecut, atunci când vine vorba despre problemele medicale. Potrivit specialiștilor din Statele Unite, cazurile de septicemie enterovirală neonatală, atât de rare până acum, au crescut considerabil. Iar pentru o mulțime de bebeluși, consecințele pot fi unele fatale!

Bebelușii sunt în pericol din cauza virusului / foto: Shutterstock
Bebelușii sunt în pericol din cauza virusului / foto: Shutterstock

Deja a trecut ceva vreme de la revenirea la normal, după epidemia violentă de COVID-19, în care atât de multe vieți omenești au fost pierdute, iar pagubele materiale sunt resimțite chiar și astăzi. Însă, deși omenirea poate lăsa în trecut acest virus letal, asta nu înseamnă că problemele medicale au dispărut complet. Din contră, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, un nou pericol bântuie de-a lungul lumii, iar victimele pot fi chiar bebelușii noștri!

Potrivit specialiștilor din Statele Unite, enterovirusurile, atât de comune la cei mici, pot da naștere septicemiei enterovirale neonatale, care poate fi letală. Din păcate, această infecție este tot mai răspândită. Doctorul Mike Ryan, care are funcția de director executiv al programului de urgențe sanitare al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a declarat că „într-o mică proporție, vedem o boală mult mai semnificativă, catastrofală.”

Septicemia neonatală face ravagii printre bebeluși

Conform sursei, doar în cadrul lunii mai, s-au înregistrat în Franța 9 cazuri de bebeluși infectați cu un enterovirus numit echovirus-11, care le-a provocat septicemie și insuficiență organică. Din cei 9 copii infectați, 7 și-au pierdut viața. Conform celor de la OMS, gradul rapid de deteriorare a stării sănătății celor mici, cât și rata mortalității, face ca situația să fie una îngrijorătoare. Iar situații asemănătoare s-au raportat de-a lungul continentului european.

Se pare că ar exista în lume undeva în jur de 100 de enterovirusuri care pot afecta oamenii. Iar, din păcate, medicii observă o creștere a numărului de copii mici infectați cu acestea. De aceea, doctorii doresc ca familiile ce au copii mici să știe riscurile la care pot fi supuși aceștia, pentru a reacționa imediat, atunci când bebelușii dau semne că suferă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net