Un nou virus periculos amenință omenirea. Experții sunt îngroziți

Tocmai când lucrurile par să se fi mai calmat în urma pandemiei de COVID-19, un alt virus a suferit mutații, ce îl fac din ce în ce mai periculos pentru oameni. Este vorba de H5N1, virusul care provoacă temuta gripă aviară. 

H5N1 s-a adaptat mai bine la mamifere
H5N1 s-a adaptat mai bine la mamifere

Tocmai când viața noastră a revenit la normal, după finalul pandemiei provocate de Coronavirus, un alt virus începe să intre în prim-planul autorităților: H5N1. Probabil că unii dintre noi deja recunosc acest nume, drept cauza unei boli care a provocat teamă chiar și în țara noastră. Potrivit informațiilor oferite de către digi24.ro, virusul a suferit mutații, care îi permit să se împrăștie mult mai repede printre mamifere precum omul. 

Mutația a apărut în America de Sud, unde specialiștii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) ar fi găsit diferențe genetice față de varianta H5N1 prezentă în Asia. Potrivit acestora, mutația permite ca virusul să se adapteze mai bine la mamifere, însă medicii au mai spus că acest lucru nu înseamnă, obligatoriu, un pericol crescut pentru oameni. Potrivit acestora, cazurile de infectare ale oamenilor în America de Sud rămân rare, cea ce înseamnă că nu există riscul unei epidemii. Desigur, în ce privește sănătatea animalelor, virusul rămâne o problemă.

H5N1 s-a adaptat mai bine la mamifere

Potrivit declarațiilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, se urmărește cu atenție evoluția virusului, în parteneriat cu mai multe organizații de sănătate, gata să intervină imediat ce este considerat că riscul pentru oameni începe să crească. 

Virusul H5N1 este prezent în lumea întreagă, transmis de-a lungul globului prin intermediul păsărilor migratoare. OMS urmărește îndeaproape efectele noilor mutații ale virusului, mai ales la mamifere mici, cum ar fi nurcile, al căror sistem respirator prezintă asemănări cu cel al oamenilor. În ultimii 20 de ani au existat în jur de 900 de cazuri de gripă aviară printre oameni, iar jumătate dintre aceștia și-au pierdut viața.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net