Arcturus, noua variantă COVID care sperie medicii din întreaga lume

Deși problemele cauzate de Coronavirus au scăzut în intensitate și au ieșit, în mare măsură, din atenția publicului, asta nu înseamnă că temutul virus a dispărut complet. Cazuri noi există în continuare, iar medicii și specialiștii țin, cu mare atenție, sub observare o nouă tulpină de COVID, numită Arcturus.

Noua tulpină se răspândește mult mai ușor / foto: Click!
Noua tulpină se răspândește mult mai ușor / foto: Click!

Datorită eforturilor neîncetate ale sectorului medical, problemele cauzate de temutul virus COVID-19 au scăzut masiv în intensitate. Astăzi, viața de-a lungul globului s-a întors la normal, iar discuțiile pe tema pandemiei și a virusului au dispărut din atenția noastră. Însă, conform informațiilor oferite de către adevarul.ro, asta nu înseamnă că problema s-a finalizat complet! Specialiștii observă cu mare îngrijorare apariția unei noi tulpini a virusului, mult mai contagioasă decât cele cu care ne-am confruntat înainte.

Medicii au denumit această nouă variantă XBB1.16, însă numele mai comun și accesibil care îi este atribuit este „Arcturus.” Noul tip de COVID este o subvariantă a Omicron, o altă versiune a virusului care a lovit și țara noastră. Organizația Mondială a Sănătății deja a clasificat Arcturus drept „variantă de monitorizare”, însă lucrurile se pot schimba oricând, dacă tulpina se dovedește a fi mai periculoasă decât este anticipat.

Arcturus are o mutație care îi permite să se răspândească mai repede

Potrivit experților, cea ce face ca acestă nouă tulpină să fie îngrijorătoare este o mutație ce îi conferă un grad mult mai mare de contagiozitate. Deja în decursul unei singure luni, Arcturus a trecut de la a reprezenta doar 0,21% din totalul noilor infectări cu COVID de pe glob, la 3,96%! În India, de unde se bănuiește că și provine mutația, cazurile noi de Coronavirus au crescut, fiind deja peste 40.000 de noi bolnavi. Din fericire, se pare că pacienții care au avut nevoie de spitalizare nu a crescut în mod semnificativ.

Potrivit informațiilor venite din țările afectate de Arcturus, noua tulpină poate provoca un simptom neîntâlnit până acum la nicun alt tip de COVID: conjunctivită. Mai mulți copii și adolescenți care au fost diagnosticați cu această variantă a virusului au suferit de conjunctivită, cunoscută și ca „ochi roz.” În acest moment, nu a fost confirmat oficial dacă această afecțiune a fost provocată chiar de XBB1.16, sau cazurile au fost doar o coincidență.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net