Este acesta cel mai mortal virus?: ┬źDistruge creierul, este o boal─â foarte grea┬╗

Omenirea s-au luptat cu virusurile cu mult ├«nainte ca specia noastr─â s─â fi evoluat ├«n forma sa actual─â. Pentru unele boli virale, vaccinurile ╚Öi medicamentele antivirale ne-au permis s─â ├«mpiedic─âm r─âsp├óndirea pe scar─â larg─â a infec╚Ťiilor ╚Öi au ajutat persoanele bolnave s─â se recupereze.

image
Este acesta cel mai mortal virus?: ┬źDistruge creierul, este o boal─â foarte grea┬╗

Din nefericire exist─â virusuri pentru care nu exist─â tratament, odat─â ce o persoan─â a fost infectat─â ╚Öi adeseori moartea este iminent─â. Un astfel de caz este ╚Öi Lyssavirus care provoac─â rabie, o boal─â encefalitic─â fatal─â, ce cauzeaz─â aproximativ 59.000 de decese umane anual. Specia prototip, lisavirusul rabiei, este cea mai r─âsp├óndit─â dintre toate lisavirusurile ╚Öi reprezint─â cea mai mare amenin╚Ťare pentru s─ân─âtatea public─â.

Citește și: Un virus mortal izolat a ajuns în Europa! Hemoragia oculară, printre simptome

De╚Öi vaccinurile antirabice pentru animalele de companie, care au fost introduse ├«n anii 1920, au ajutat s─â fac─â boala extrem de rar─â ├«n lumea dezvoltat─â, aceast─â afec╚Ťiune r─âm├óne o problem─â serioas─â.

Infec╚Ťia cu acest virus se dezvolt─â dup─â o mu╚Öc─âtur─â sau o zg├órietur─â de la un animal infectat. Acest lucru poate duce la deteriorarea creierului ╚Öi a nervilor. Odat─â ce simptomele ├«ncep s─â apar─â, aproape ├«ntotdeauna urmeaz─â moartea, potrivit Serviciului de S─ân─âtate Public─â din SUA.

Nu rata:┬áCe e Variola Maimu╚Ťei? Semnele care arat─â c─â ai luat virusul

Singurul remediu eficient ├«mpotriva rabiei este preven╚Ťia prin vaccinare la v├órsta copil─âriei.┬á

ÔÇ×Distruge creierul, este o boal─â foarte grea. Avem un vaccin ├«mpotriva rabiei ╚Öi avem anticorpi care func╚Ťioneaz─â ├«mpotriva rabiei, a╚Öa c─â dac─â cineva este mu╚Öcat de un animal turbat, putem trata aceast─â persoan─â. Cu toate acestea, dac─â nu primi╚Ťi tratament, exist─â o posibilitate de 100% s─â muri╚ŤiÔÇŁ, afirm─â speciali╚Ötii Serviciului de S─ân─âtate Public─â din SUA.┬á

Care sunt simptomele Lyssavirus

La ├«nceput, simptomele infec╚Ťiei cu Lyssavirus sunt similare cu cele ale gripei. Acestea includ dureri de cap, febr─â ╚Öi oboseal─â. Boala progreseaz─â apoi rapid ╚Öi genereaz─â paralizie, delir, convulsii ╚Öi moarte ├«n decurs de cel mult dou─â s─âpt─âm├óni.

Simptomele se pot manifesta ├«n orice moment ├«n primele zile, sau la c├ó╚Ťiva ani dup─â contactul cu virusul.

Află și: Gripa tomatelor, noul virus care afectează copiii sub cinci ani

Cum este tratat Lyssavirus?

Consecin╚Ťele devastatoare ale infec╚Ťiei cu Lyssavirus pot fi prevenite prin cur─â╚Ťarea rapid─â ╚Öi temeinic─â a pl─âgii ╚Öi prin vaccinare. Chiar dac─â a╚Ťi f─âcut vaccinul antirabic, dac─â sunte╚Ťi mu╚Öcat sau zg├óriat de un animal infectat ar trebui s─â:┬á

  • sp─âla╚Ťi bine rana cu ap─â ╚Öi s─âpun timp de cel pu╚Ťin 15 minute
  • dup─â sp─âlare aplica╚Ťi un antiseptic cu ac╚Ťiune antivirus, cum ar fi betadin─â, tinctur─â de iod, sau alcool.
  • solicita╚Ťi asisten╚Ť─â medical─â c├ót mai cur├ónd posibil pentru a ├«ngriji rana ╚Öi pentru a evalua dac─â sunte╚Ťi expus riscului de infec╚Ťie.

Dac─â a╚Ťi fost mu╚Öcat de cap sau g├ót, va trebui s─â v─â vaccina╚Ťi ├«n 48 de ore. Nu exist─â tratament disponibil pentru Lyssavirus odat─â ce simptomele au ├«nceput.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro!

FotoJet jpg
FotoJet (4) jpg
David Popovici, EPA jpg
Dorian Popa
FotoJet (1) jpg
sotie cumpanasu jpg
cristina rus accident 2 JPG
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
luggage 933487 1280 jpg
canicula codul muncii 0 jpeg
2 jador plange bula copy jpeg
Magda Ciumac si iubitul ei italian jpeg
china 4478084 1920 jpg
tiktok jpg