Un virus mortal izolat a ajuns în Europa! Hemoragia oculară, printre simptome

Ultima actualizare:

Virusul mortal destul de rar, dar adesea mortal, Febra hemoragică Crimeaa-Congo a ajuns în Europa, fiind contractat de un cetățean britanic, în Spania. Simptomele sunt dureroase și se pare că, printre altele, includ vărsături și sângerări oculare. Potrivit statisticilor, o treime dintre pacienți dezvoltă forme grave și se sting din viață.

virus mortal febra hemoragica crimeea congo jpg

Un bărbat de vârstă mijlocie a ajuns de urgență pe mâna medicilor, după ce s-a infectat cu un virus care are simptome cumplite, precum sângerări abundente din ochi. Febra hemoragică Crimeea-Congo, pe scurt CCHFV, este o boală rară dar neplăcută, care nu este originară din Regatul Unit. Bărbatul, cetățean l țării menționate, a fost tratat într-un spital din regiunea Castilla din Spania, înainte de a fi transportat cu avionul în altă parte.

S-ar putea să te intereseze: Gripa tomatelor, noul virus care afectează copiii sub cinci ani

Rata mortalității este de aproximativ 30%, iar decesul survine în termen de două săptămâni de la boală, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Există o serie de simptome cunoscute care includ sângerare oculară, dureri de stomac, dureri de cap și vărsături. Un pacient poate prezenta, de asemenea, dureri articulare, icter, schimbări de dispoziție și ochi roșii în fazele incipiente.

Cum se tratează CCHFV, Febra hemoragică Crimeea-Congo

Pe măsură ce virusul progresează, simptomele se pot agrava și pot cuprinde „zone mari de vânătăi severe” și „sângerări nazale severe”. Deși se cunosc puține detalii despre fazele recuperării, specialiștii sunt de părere că, în general, este lentă. În prezent, nu există niciun medicament disponibil special pentru a trata CCHF și nici un vaccin împotriva afecțiunii, așa că experții lucrează din greu pentru a opri răspândirea virusului.

Ți-am pregătit și: Ce e Variola Maimuței? Semnele care arată că ai luat virusul

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a declarat: „Prevenirea, diagnosticarea precoce și îngrijirea pacienților sunt singurele mijloace de a evita răspândirea virală. Lucrul cu particule infecțioase CCHFV necesită un laborator de izolare biologică maximă”. Numele provine de la locul inițial în care virusul a fost identificat pentru prima dată, peninsula Crimeea, în 1944, înainte de a fi izolat în regiunea Congo, mai bine de un deceniu mai târziu.

Virusul este, în general, limitat la Balcani, împreună cu Africa de Nord, Spania, Turcia și Rusia, iar cazurile în Europa de Vest și de Nord sunt puține. Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKHSA) a confirmat că o femeie a luat virusul în martie la începutul acestui an, dar consilierul medical șef Dr. Susan Hopkins a insistat că boala „nu se răspândește ușor între oameni, iar riscul general pentru public este foarte scăzut". Căpușele se numără printre potențialele surse de îmbolnăvire.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Garner Affleck jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kate Middleton Foto Instagram jpg
zodia care va primi o mostenire jpg
avion companie HiSky jpg
Sofia jpg
iulius caesar jpg
pasageri avion foto pixabay
aly majorkas hpMain 20210326 202414 jpg
muma lui stefan cel mare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net