De ce este bine să pui sare în toate colțurile casei în noaptea de 23 decembrie. Acest truc îți va schimba radical viața

Nu mulți știu de ce este bine să presare sare în toate colțurile casei în noaptea de 23 decembrie. Acest obicei are ca obiectiv îndepărtarea vibrațiilor negative din casă. În dimineața zilei de 24 trebuie să scoateți sarea afară. Aceasta din urma trebuie facută prin măturare, altfel ritualul nu va avea niciun efect. Odată ce totul este scos, casa va fi eliberă de energiile negative.

Ce obicei trebuie să respecți în noaptea de 23 decembrie Foto: Facebook
Ce obicei trebuie să respecți în noaptea de 23 decembrie Foto: Facebook

În noaptea de 23 decembrie pune sare în diferite colțuri ale casei 

Există un obicei care se practică încă de cu o zi dinainte de Ajun, adică pe 23 decembrie. Obiceiul vorbește despre îndepărtarea vibrațiilor negative din casă, astfel încât aceasta să fie curată în Ajunul Crăciunului. De aceea, obiceiul începe încă din noaptea de 23 decembrie. Pentru a realiza acest obicei este nevoie de un ingredient extrem de necesar în bucătărie, înzestrat încă din cele mai vechi timpuri cu darul de a apăra față de vrăjitorii, deochi, descântece, blesteme, în două cuvinte: energii negative.

Astfel, ritualul, dacă l-am putea numi așa, realizat în noaptea de 23 decembrie se începe prin a presăra sare de mare sau sare grunjoasă în diferite colțuri ale casei și în orice alt loc doriți. Trebuie să o lăsați toată noaptea, iar în dimineața zilei de 24 trebuie să scoateți sarea afară. Aceasta din urmă trebuie făcută prin măturare, altfel ritualul nu va avea niciun efect. Astfel, odată ce totul este scos, casa va fi liberă de energiile negative.

Ce se face în Ajunul Crăciunului 

Înainte de ajun, în noaptea de 23 spre 24 decembrie, în unele zone ale țării se face masa de ajun, pentru sufletele morților, cu alimente de post la care este invitat și preotul ca să le guste și să le binecuvânteze.

De ce este bine să asculți colinde de Crăciun

Tot în această perioadă încep și colindele de Crăciun, care anunță Nașterea Domnului. Tradiția spune că Dumnezeu a lăsat colindele pe pământ special ca să ne mai scape de păcate, iar când acestea nu se vor mai auzi, vor ieși diavolii pe pământ. Colindătorii sunt răsplătiți cu covrigi, mere, nuci și turte specifice, numite „scutecele lui Hristos”, dar mai nou lumea oferă și bani. Chiar și la masa de Crăciun este bine să ascultăm colinde, pentru că aduc armonie în relațiile dintre oameni și belșug în case și pe ogoare.

Vâsc pentru protecție

Este una dintre cele mai populare tradiții și are ca scop protejarea familiei sau a oricărei persoane care intră sau iese din casă. La masa de Craciun și în zilele premergatoare, puneți un vâsc, de preferință alb, într-o vaza sau într-un recipient. Acest lucru înseamnă că persoanele care trec prin casă vor fi protejate împotriva bolilor sau a altor rele, motiv pentru care se obisnuiește să ai una dintre ele și la usa.

Lumânări la cină 

Acesta este unul dintre cele mai populare ritualuri la masa de Crăciun. Este foarte important să ai lumânări pe masă deoarece ele îndepartează energiile negative și atrag bunăstarea pentru toți membrii familiei.

Totuși, nu poate fi o lumânare oarecare, ci trebuie să fie roșie, verde sau aurie și să fie combinată cu vâsc și frunze de laur. Lumânările trebuie lăsate aprinse până când se consumă. Ce rămâne din lumanare trebuie trecut prin jet de apă, pentru a face să dispara tot ceea ce s-a întâmplat deja.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image png
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
simona bucura oprescu ministrul muncii jpg
faina jpg
1 maioneza de post cu cartofi jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net