Pe ce dată este bine să împodobești bradul de Crăciun. În caz contrar, vei avea parte de lucruri rele tot anul viitor

Ultima actualizare:

Perioada sărbătorilor de iarnă aduce cu sine o serie de tradiții și obiceiuri specifice, iar împodobirea bradului de Crăciun este una dintre cele mai îndrăgite practici. Cu toate acestea, există o discuție în jurul datei potrivite pentru a aduce bradul în casă și a-l împodobi, iar unele superstiții populare spun că această alegere poate influența norocul din anul care urmează.

Brad de Crăciun. Foto: Shutterstock.
Brad de Crăciun. Foto: Shutterstock.

Când se împodobește, de fapt, bradul de Crăciun

Tradiția românească susține că bradul de Crăciun ar trebui adus în casă și împodobit exclusiv în Ajunul Crăciunului. Această practică este menită să marcheze momentul în care începe sărbătoarea Crăciunului și să aducă atmosfera magică în casele oamenilor. 

Cu toate acestea, în Marea Britanie lucrurile stau cu totul diferit. O tradiție a lor spune că bradul ar trebui să fie împodobit în prima zi a Postului Crăciunului, marcând astfel începutul perioadei pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă.

Superstiții legate de data împodobirii bradului

Conform unor superstiții populare, data aleasă pentru a împodobi bradul poate influența norocul pe tot parcursul anului care urmează. Astfel, se spune că cei care aleg să împodobească bradul prea devreme, înainte de Ajunul Crăciunului, ar putea atrage ghinion și nesiguranțe în viața lor în cursul anului viitor.

Respectarea tradițiilor și a momentului potrivit pentru împodobirea bradului este văzută ca o modalitate de a atrage prosperitate, bucurie și armonie în locuință.

Ce simbolizează coronițele de Crăciun de pus la ușă și vâscul

Odată cu împodobirea bradului, există și alte elemente decorative specifice sărbătorilor de iarnă. Coronițele de Crăciun, agățate la ușă, simbolizează sănătatea și norocul, având forma rotundă ce reprezintă veșnicia dragostei. În unele popoare, vâscul este considerat o plantă tămăduitoare, simbolizând armonia și pacea și fiind adesea folosit în ornamentarea casei în preajma Crăciunului și Anului Nou.

Împodobirea bradului de Crăciun și a altor elemente decorative este nu doar o tradiție, ci și un mod de a aduce spiritul sărbătorilor în fiecare casă. Fiecare țară și cultură își are propriile obiceiuri, dar respectarea acestora este privită adesea ca o cale de a aduce bucurie și prosperitate în noul an. Indiferent de momentul ales pentru împodobirea bradului, esențial este să se trăiască aceste tradiții cu bucurie și sărbătoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Poluare FOTO Shutterstock jpg
Mihai viteazul si doamna velica
aeroport pixabay jpg
lipsa medici stetoscop in cui shutterstock 1348696283 jpg
jan cel mai batran lenes guinness world records jpg
chipsuri jpeg
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net