De ce este recomandat să dormi cu câinele în pat. Beneficiile neștiute ale acestui obicei

Ultima actualizare:

A dormi cu câinele în pat este un subiect ce a creat nenumărate dispute de-a lungul timpului, împărțind iubitorii de animale în două tabere. În timp ce unii sunt de părere că a dormi cu câinele în bat este benefic pentru sănătatea mintală și fizică, alții contrazic acest lucru și cred că acest obicei ar putea duce la probleme de sănătate.  Ei bine, cu ajutorul Click!, veți afla care sunt beneficiile pe care vi le aduce dormitul în pat împreună cu câinele.

Dormitul cu câinele în pat, mai benefic decât ai putea crede
Dormitul cu câinele în pat, mai benefic decât ai putea crede

Reduce stresul și anxietatea

Stresul și anxietatea nu vă mai dau pace? Ei bine, probabil că sunteți surprinși să aflați că aceste stări pot fi reduse în intensitate dacă dormiți cu câinele în pat. Mai mult decât atât, starea de spirit vi se va îmbunătăți considerabil. Nu o spunem noi, ci este rezultatul unui studiu efectuat de către cercetătorii americani, studiu care a evidențiat faptul că, persoanele care dormeau în același pat cu animalul de companie, prezentau niveluri mai scăzute de anxietate și stres, comparativ cu cei care nu obișnuiau să facă acest lucru.

Mai mult decât atât, prezența câinelui poate conduce și la creșterea de oxitocină, hormonul care conduce la reducerea stresului și anxietății.

Calitatea somnului, îmbunătățită

A dormi cu un câine în pat poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului. Într-un alt studiu, cercetătorii au descoperit că proprietarii de câini care dormeau cu animalele lor aveau o calitate mai bună a somnului decât cei care dormeau singuri.

În același timp, prezența animalului de companie poate ajuta la menținerea unei temperaturi constante în pat, lucru ce poate duce la un somn mai profund și mai odihnitor.

Îmbunătățește sănătatea cardiovasculară

Un alt motiv pentru care dormitul cu câinele în pat poate fi benefic este că poate îmbunătăți sănătatea cardiovasculară. Potrivit unui studiu, proprietarii de câini care dormeau cu animalele lor în pat aveau niveluri mai scăzute de tensiune arterială, dar și mai puține probleme cardiace decât cei care nu dormeau cu câinii lor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net