De ce nu te lubrifiezi uneori în timpul sexului? Sfaturi pentru o viaţă intimă împlinită

Ultima actualizare:

    Lubrifierea vaginului nu este esenţială doar pentru desfăşurarea actului sexual, ci şi pentru sănătatea şi buna funcţionare a aparatului genitalfoto: 123RF
Lubrifierea vaginului nu este esenţială doar pentru desfăşurarea actului sexual, ci şi pentru sănătatea şi buna funcţionare a aparatului genitalfoto: 123RF

Lubrifierea vaginului nu este esenţială doar pentru desfăşurarea actului sexual, ci şi pentru sănătatea şi buna funcţionare a aparatului genital. Se întâmplă, din diverse motive, ca vaginul şi pereţii săi să nu mai fie capabili să se lubrifieze natural pentru a permite o desfăşurare armonioasă şi satisfăcătoare a actului sexual. Din păcate, această situaţie poate transforma momentul intim într-un adevărat calvar pentru femeie.

Secreţiile vaginale necesare lubrifierii au mai multe origini, iar cauzele insuficienţei lubrifierii a vaginului pot fi atât de ordin fizic, cât şi psihico-emoţional. Astfel putem acuza de acest inconvenient o toaletă vaginală agresivă, anumite faze ale ciclului menstrual, anticoncepţionalele şi menopauza.

Se mai poate ajunge în această situaţie şi din cauza unui preludiu grăbit şi superficial, a unei vaginite de orice fel, stimă de sine scăzută, conflicte în interiorul cuplului, dar mai ales un libido scăzut.

Iată ce trebuie să facă o femeie care se confruntă cu o lubrifiere insuficientă

Pentru o problemă de natură hormonală, trebuie consultat un medic endocrinolog, pentru probleme de natură psiho-emoţională, o terapie potrivită este de bun augur. Iar pentru cauzele de lubrifiere naturală insuficientă, există tot felul de lubrifianţi speciali.

  • Activitatea sexuală regulată menţine mucoasa vaginală sănătoasă, creşterea activităţii sexuale duce la creşterea lubrifirii vaginale şi a grosimii mucoasei vaginale.
  • Acordaţi timp pentru preludiu înainte de actul sexual pentru a vă asigura că sunteţi pe deplin relaxată şi lubrifiată
  • Consumaţi cantităţi suficiente de lichide. Hidratarea este extrem de importantă pentru organism.
  • Mergeţi la consult ginecologic în mod regulat. Controlul ginecologic în mod regulat este cea mai sigură modalitate de a afla dacă sunteţi sănătoasă sau de a depista o afecţiune în stadii incipiente.
  • Igiena nu trebuie neglijată. Igiena intimă trebuie realizată corect în mod frecvent pentru a preveni afecţiunile zonei intime, evitaţi produsele sub formă de spray-uri şi utilizarea în mod excesiv a duşurilor vaginale, dar şi a produselor cu un pH alcalin, deoarece zona vaginală are un pH acid (3,5-4,5), doar în situaţii patologice devenind alcalin.
  • Faceţi sport în mod regulat pentru a combate efectele nocive ale stresului cotidian. Stresul este, de cele mai multe ori, principalul motiv pentru apariţia majorităţii afecţiunilor organismului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
Yoon Suk Yeol. Foto: captură video
image
actualitate.net
image
actualitate.net