De ce nu te lubrifiezi uneori în timpul sexului? Sfaturi pentru o viaţă intimă împlinită
Lubrifierea vaginului nu este esenţială doar pentru desfăşurarea actului sexual, ci şi pentru sănătatea şi buna funcţionare a aparatului genital. Se întâmplă, din diverse motive, ca vaginul şi pereţii săi să nu mai fie capabili să se lubrifieze natural pentru a permite o desfăşurare armonioasă şi satisfăcătoare a actului sexual. Din păcate, această situaţie poate transforma momentul intim într-un adevărat calvar pentru femeie.
Secreţiile vaginale necesare lubrifierii au mai multe origini, iar cauzele insuficienţei lubrifierii a vaginului pot fi atât de ordin fizic, cât şi psihico-emoţional. Astfel putem acuza de acest inconvenient o toaletă vaginală agresivă, anumite faze ale ciclului menstrual, anticoncepţionalele şi menopauza.
Se mai poate ajunge în această situaţie şi din cauza unui preludiu grăbit şi superficial, a unei vaginite de orice fel, stimă de sine scăzută, conflicte în interiorul cuplului, dar mai ales un libido scăzut.
Iată ce trebuie să facă o femeie care se confruntă cu o lubrifiere insuficientă
Pentru o problemă de natură hormonală, trebuie consultat un medic endocrinolog, pentru probleme de natură psiho-emoţională, o terapie potrivită este de bun augur. Iar pentru cauzele de lubrifiere naturală insuficientă, există tot felul de lubrifianţi speciali.
- Activitatea sexuală regulată menţine mucoasa vaginală sănătoasă, creşterea activităţii sexuale duce la creşterea lubrifirii vaginale şi a grosimii mucoasei vaginale.
- Acordaţi timp pentru preludiu înainte de actul sexual pentru a vă asigura că sunteţi pe deplin relaxată şi lubrifiată
- Consumaţi cantităţi suficiente de lichide. Hidratarea este extrem de importantă pentru organism.
- Mergeţi la consult ginecologic în mod regulat. Controlul ginecologic în mod regulat este cea mai sigură modalitate de a afla dacă sunteţi sănătoasă sau de a depista o afecţiune în stadii incipiente.
- Igiena nu trebuie neglijată. Igiena intimă trebuie realizată corect în mod frecvent pentru a preveni afecţiunile zonei intime, evitaţi produsele sub formă de spray-uri şi utilizarea în mod excesiv a duşurilor vaginale, dar şi a produselor cu un pH alcalin, deoarece zona vaginală are un pH acid (3,5-4,5), doar în situaţii patologice devenind alcalin.
- Faceţi sport în mod regulat pentru a combate efectele nocive ale stresului cotidian. Stresul este, de cele mai multe ori, principalul motiv pentru apariţia majorităţii afecţiunilor organismului.