De ce nu trebuie să faci niciodată ceai la serviciu
Două femei de afaceri din Marea Britanie au scris o carte despre cum să ai succes în carieră. Pe scurt, Sue Unerman şi Kathryn Jacob te sfătuiesc ce să nu faci niciodată la locul de muncă. Sub nicio formă nu trebuie să serveşti ceai dacă eşti singura femeie din încăpere.
Ai grijă ce spui
Mai exact, fără pălăvrăgeală la locul de muncă. Trebuie să fii serioasă, să nu-ţi scoţi ochii din calculator, iar bârfa mică s-o laşi pentru promenada de după muncă. Trebuie să fii foarte atentă cum vorbeşti şi mai ales ce vorbeşti, după principiul “tot ce spui poate fi folosit împotriva ta”.
Nu servi băutura
Eşti la o şedinţă şi eşti singura femeie din încăpere? Sub nicio formă nu servi tu băutura. Dacă vrei să demonstrezi cât de muncitoare eşti, îţi poţi ajuta şeful trimiţând un e-mail târziu în noapte şi nicidecum să te transformi într-o servitoare.
Fii agresivă
Se spune că femeile sunt menite să fie supuse sau tolerante la locul de muncă. Ei bine, nimic mai greşit. Poţi folosi furia ca sursă de inspiraţie, dar şi pentru a crea o graniţă între tine şi cei din jurul tău. Fă-i să se teamă de tine! Acum să ne înţelegem, nu trebuie să te transformi într-o scorpie, însă o atitudine de leoaică în anumite situaţii ţi-ar prinde bine.
Gândeşte ca un bărbat
Vrei să fii promovată? Mergi direct la şef şi cere asta. Este ştiut că atunci când vor să fie promovate, femeile au o oarecare teamă. Acum câţiva ani, firma HP a ajuns la concluzia că femeile aplică pentru o poziţie de top, abia după ce sunt 100% sigure că îndeplinesc toate cerinţele pentru acel post. Aplică pentru postul pe care îl vrei, iar dacă ai nevoie de ajutor cere-l fără reţineri.
Nu te feri să minţi
Câte o minciună nu strică, însă mare grijă când o spui. Copilul tău e bolnav şi nu poţi ajunge la muncă? Nu-i spun asta şefului tău. Spune-i că tu eşti bolnavă. E simplu! Dacă motivul pentru care nu ajungi la muncă este că prichindelul tău are febră, colegii sau şefii pot considera că poţi lucra şi de acasă sau că ai alte priorităţi (mai ales în cazul celor care nu au copii). La urma urmei, copiii nu se îmbolnăvesc în fiecare zi, aşa că o minciunică mai merge din când în când.