Rețeta de cafea turcească a lui Chef Cătălin Scărlătescu. Ce face când apa dă în clocot? Așa va avea un gust unic și delicios
Nenumărați români beau cafea zilnic, iar indiferent de cât de mult ne place această băutură, tot va veni o zi în care ne vom sătura de gustul acesteia. Iar dacă vrem să schimbăm puțin lucrurile și să pregătim o băutură unică și delicioasă, Chef Cătălin Scărlătescu ne spune cum să pregătim o cafea turcească perfectă!
Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume, însă indiferent de cât de mult ne place gustul acesteia, mulți dintre noi vom ajunge să ne săturăm de el și să încercăm să îl mai schimbăm. Iar Chef Cătălin Scărlătescu vine cu rețeta perfectă pentru situații de acest fel! Este vorba despre o cafea turcească, a cărei rețetă maestrul bucătar o știe chiar de la o turcoiacă!
Potrivit acestuia, tot ce trrebuie să facem este să punem apă la fiert, iar pentru fiecare ceașcă de apă va trebui să adăugăm câte o linguriță de zahăr. De asemenea, pentru fiecare porție, vom pune câte două lingurițe de cafea, iar apoi lăsăm totul să fiarbă.
Cum pregătim o cafea turcească originală
Apoi, odată ce apa începe să dea în clocot, trebuie să o luăm de pe foc și să punem caimac în fiecare ceașcă. Apoi, putem pune și cafeaua, care va avea un gust intens și delicios! Însă, trebuie să avem grijă și la late detalii minore!
De exemplu, este important să fierbem cafeaua la foc mic, chiar dacă va dura mai mult să se facă. De asemenea, atunci când o turnăm în ceașcă, ea trebuie pusă cu mare grijă și foarte încet, altfel caimacul va dispărea.
Ingredientul special pentru o cafea delicioasă
Desigur, aceasta nu este singura noastră opțiune, dacă ne dorim o cafea delicioasă! În această băutură mai putem adăuga și diverse alte ingrediente, care îi vor oferi un gust unic!
De exemplu, în cafea putem pune puțină mentă, care îi va oferi un gust subtil și original, care ne va surprinde! În plus, cafeaua cu mentă ne poate ajuta să avem și o respirație mai plăcută, de-a lungul zilei!