De ce să nu mai omori niciodată păianjenii din casă. Au un aport miraculos în viața ta

Puține animale reușesc să stârnească o asemenea anxietate în oameni precum păianjenii. Indiferent cât de diferiți am fi de-a lungul globului, unul dintre lucrurile despre care vom fi mereu de acord este că nimeni nu vrea să aibă păianjen în casă. Însă, potrivit experților, există câteva motive întemeiate în favoare prezenței acestor animale, care se pare că sunt niște „colegi de cameră” mult mai buni decât am bănui!

Păianjenii vor elimina alte insecte din casă / FOTO: Freepik
Păianjenii vor elimina alte insecte din casă / FOTO: Freepik

Arahnofobia este, de departe, cea mai comună fobie de-a lungul globului. Iar chiar dacă păianjenii nu vă crează o asemenea stare de teamă încât să poată fi catalogată drept fobie, tot rămâne un fapt că doar foarte puțini oameni privesc acest animal cu ochi buni. Iar indiferent de unde am fi, în orice loc de pe glob lumea va fi de acord că păianjenii nu au ce căuta în casele noastre. Însă, indiferent cât de surprinzător sună, există și avantaje în prezența acestora în viața noastră. Iar potrivit experților, în loc să îi omorâm, sau să îi scoatem din casă, am putea avea de câștigat dacă îi lăsăm în pace!

Potrivit informațiilor oferite de către apartmenttherapy.com, păianjenii consumă anual undeva între 400 și 800 de tone de insecte, multe dintre ele dăunătoare pentru om! Diverșii miriapozi, gândaci, dar și țânțari vor fi prinși în pânzele de păianjen, iar casa voastră va ajunge să fie mult mai liniștită și curată decât v-ați imagina! Cum deja intrăm în perioada caldă a anului, poate fi mult mai înțelept să lăsați în pace micii păianjeni din casa voastră, decât să pulverizați o mulțime de insecticide prin apartament, doar pentru a ține țânțarii la distanță.

Doar puțini păianjeni vor ataca oamenii

Potrivit experților, este mai rar întâlnit să găsim în casă o specie de păianjen periculoasă pentru om. Iar atunci când asemenea animale ne vor invada apartamentul, este mult mai probabil să își facă pânze în locuri întunecate și ferite de mișcare. Așa că deși nu este bine să priviți cu neglijență mușcăturile de insectă, în general, este greu de crezut că micul păianjen din colțul camerei voastră să fie vreun pericol pentru sănătate.

Iar dacă sunteți tentat de idea de a lăsa păianjenii în pace, dar încă aveți îndoieli, nu uitați că aceștia încearcă mereu să evite oamenii, așa că nu vă veți trezi atacat de un păianjen, decât dacă îl faceți să se simtă amenințat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net