De ce trebuie să pui apa de la paste la rădăcina florilor din ghiveci sau din grădină. Trucul pe care doar grădinarii de top îl cunosc și nu-l spun nimănui!

Ultima actualizare:

Apa de la paste poate ajuta florile la hidratare și să fie mai sănătoase. Poate fi o metodă de fertilizare organică și de îmbunătățire a nutrienților disponibili pentru plante. Înainte de a adăuga apa de la fierberea pastelor la solul plantelor, ar trebui să vă asigurați că nu conține sare în exces sau alte aditivi care ar putea fi dăunători plantelor.

Trucuri pentru grădinărit Foto: Freepik
Trucuri pentru grădinărit Foto: Freepik

Apelează la scorțișoară și sarea Epsom

Stropirea răsadurilor cu apă și scorțișoară previne apariția bolilor fungice, care pot afecta sănătatea plantelor tinere. De asemenea, poți aplica un praf ușor de scorțișoară pe suprafața solului. Astfel, se formează o barieră de protecție împotriva sporilor fungici dăunători, iar plantele prosperă într-un mediu sănătos. 

Cunoscută și sub denumirea de sulfat de magneziu, sarea Epsom acționează ca un îngrășământ natural, deoarece îmbunătățește vitalitatea solului și ajută trandafirii să crească. Acest lucru se datorează conținutului de magneziu și sulfat, două minerale esențiale pentru plante. Spre deosebire de îngrășămintele din comerț, sarea Epsom nu conține chimicale și nu se acumulează în sol. Tot ce trebuie să faci este să presari puțină sare Epsom pe sol, din când în când. Acest truc funcționează și pentru plantele la ghiveci, însă trebuie să amesteci sarea Epsom cu apă și să uzi florile o dată pe lună cu această soluție sărată.

Apa de la paste, benefică pentru plante

Când fierbi paste, ouă sau legume, este bine să păstrezi această apă, deoarece nutrienți importanți, precum fosfor, azot și calciu, se pot scurge în ea. Această apă este benefică pentru plante, iar după ce s-a răcit, este bine să uzi florile cu ea, deoarece acționează ca un îngrășământ natural.  

Furculițele din plastic, deseori aruncate după masă, le pot aduce beneficii plantelor.  Împiedică animalele să calce pe florile tale preferate. Trebuie doar să înfigi furculițe în jurul plantelor din grădină.   

Trucuri pentru a preveni putrezirea rădăcinilor

Pentru a preveni putrezirea rădăcinilor și a menține plantele cât mai mult timp hidratate nu e nevoie decât de câțiva bureți. Înainte de a pune planta în ghiveci, luați câțiva bureți, tăiați-i în jumătate și puneți-i în partea de jos. Acoperiți-i cu pământ și apoi puteți pune și planta.

Buretele va absorbi excesul de apă, iar găurile vor permite o aerisire mai bună, împiedicand rădăcinile să se înece în apă și să piardă oxigenul. De asemenea, bureții eliberează lent apă, menținând nivelul de umiditate constant. Prin urmare, nu va trebui să udați plantele foarte des, iar acestea vor avea parte de o creștere normală și sănătoasă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
ambulanta jpg
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
miel pixabay jpg
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net