Îngrășământul preparat din ingrediente naturale ce va face ca plantele tale să izbucnească în flori. Vor fi mai frumoase și mai sănătoase ca niciodată

Atunci când vine vorba de „muncile câmpului”, românul se poate mândri cu diverse secrete deținute de mult timp. Astăzi a venit timpul să vorbim și despre flori - pe cât sunt de frumoase și ne înseninează viața, pe atât de dificilă poate fi îngrijirea lor dacă nu alegem un îngrășământ potrivit. 

Îngrășământ natural de flori / foto: Pixabay
Îngrășământ natural de flori / foto: Pixabay

Iubitorii de flori știu că există nenumărate îngrășăminte naturale care pot fi preparate în propria casă și asigură înflorirea rapidă a plantelor decorative. Află din rândurile de mai jos „rețeta” care te ajută să ai o grădină plină de flori perfect sănătoase. 

Cum să prepari îngrășământul natural de casă pentru florile tale 

Alegerea de a-ți face propriul îngrășământ te scutește de banii pe care îi poți cheltui pe cel deja existent în comerț, dar are și multe alte beneficii precum faptul că reprezintă o variantă mult mai durabilă a fertilizării plantelor. 

Azotul, fosforul și potasiul sunt elementele de bază pentru îngrășământul folosit în grădină, iar cojile de ouă sunt benefice în acest caz. 

Pentru acest timp de îngrășământ sunt necesare doar cojile de ouă. Bogate în calciu, acestea sunt un puternic fertilizator. Tot ce trebuie să faci este să le separi de albușuri și gălbenușuri și să le pui la uscat în soare, nu înainte însă de a verifica să nu aibă bacterii și agenți patogeni care pot ajunge în plante. După ce s-au uscat, zdrobește-le și presară-le peste pământul din grădina ta. 

Alte idei care îți pot fi de ajutor 

Zațul de cafea - este ideal pentru plante datorită cantității mari de azot pe care o conține. Ca și în exemplul anterior, zațul de cafea se lasă la uscat în razele soarelui, apoi se presară în solul arat și eliberează azot. 

Cojile de banane și cojile de citrice - trebuiesc uscate în soare sau fierte în apă pentru a elimina toți dăunătorii, iar mai apaoi se zdrobesc și se pun pe pământul din jurul florilor. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
Magda Myszczynska colaj instagram jpg
fratii ioan si viorel micula adevarul jpg
euro valuta bani pixabay jpg
1 3 263653 1715775145 03711 fav jpg
call center 7786815 1280 jpg
Ducii de Sussex și Lilibet PNG
feodor machnov the russian jpg
flori jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net