De ce trebuie să pui sare în lapte. Trucul pe care trebuie să-l știe oricine

De ce trebuie să pui un strop de sare în lapte? Unul dintre cei mai faimoși bucătari din lume, Jamie Oliver (48 de ani), vine cu explicații pentru trucul genial care ar trebui să devină obicei pentru toate gospodinele. Sarea pusă în lapte nu este un obicei chiar nou, doar unul care s-a pierdut pe drum.

De ce trebuie să pui sare în lapte, trucul bucătarului Jamie Oliver / Foto: Freepik
De ce trebuie să pui sare în lapte, trucul bucătarului Jamie Oliver / Foto: Freepik

Jamie Oliver, recunoscut pentru nenumăratele sfaturi culinare adoptate şi de chefi renumiţi, dar şi de cei care pur şi simplu iubesc să gătească la ei acasă, a dezvăluit trucul genial care ar trebui să devină obicei pentru toate gospodinele. De ce trebuie să pui un strop de sare în lapte? Trucurile sale sunt potrivite pentru cei care calcă des în bucătărie, dar și pentru cei care ajung aici doar de nevoie.

Trucul lui Jamie Oliver, de ce să pui sare în lapte

Jamie Oliver a dezvăluit că, înainte de a consuma laptele, este indicat să îi pui şi un pic de sare. De ce? Potrivit acestuia, laptele dulce va rămâne într-o stare bună mai mult timp dacă adaugi în sticlă sau în cutie, un praf de sare, imediat după deschidere. Totodată, chiar dacă nu este un obicei nou, ci unul care s-a pierdut pe drum, multora ni s-a întâmplat să vedem acest truc la bunici, care puneau puţină sare în laptele muls de la vacă înainte să îl consume şi obişnuiau să facă la fel şi cu laptele pe care îl dădeau copiilor. Pe lângă faptul că îi dădea un alt gust, mulţi considerau că astfel îi fereau pe cei mici de limbrici şi alţi paraziţi intestinali.

De asemenea, această metodă s-a transmis din generaţie în generaţie în multe familii, în ciuda faptului că, nu pare să aibă vreun suport ştiinţific, iarmedicii nu recomandă suplimente de sare la copiii mici. Și, trucul cu sarea, nu este valabil numai în cazul laptelui, ci și a smântânei.

   Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
kate william profimedia 0764084002 jpg
image
image
image
image
image
image
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
Alegeri 2024  buletin vot FOTO Mediafax jpeg
WhatsApp Image 2024 04 30 at 19 30 18 jpeg
tiramisu pexels jpg
euro valuta bani pixabay jpg
ambulanta jpg
printesa margaret colaj captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net