Guvernul vrea să ieftinească laptele pentru șase luni. Când o să se aplice măsură și cu ce preț vom putea cumpăra acest aliment

Ultima actualizare:

Guvernul a anunţat că o să scădă prețului la lapte pentru o jumătate de an, în urma unei înțelegeri cu supermarketurile. Cu ce preț îl vom putea cumpăra din magazine și de când o să se aplice această măsură.

Surse din Guvern au dezvăluit faptul că laptele o să fie mai ieftin cu 20%, însă această scădere de preț o să fie valabilă doar pentru următoarele șase luni. 

Laptele o să se ieftinească cu 20% pentru șase luni. Foto: Pixabey.
Laptele o să se ieftinească cu 20% pentru șase luni. Foto: Pixabey.

Cine o să suporte această reducere

Se pare că 10% din reducerea la lapte o vor suporta procesatorii, iar celelalte 10 procente vor fi suportate de retaileri. 

Conform surselor guvernamentale citate de Antena 3 CNN, obiectivul este ca preţul laptelui la raft să fie mai mic cu 20% pentru jumătate de an. 

Nu orice tip de lapte o să beneficieze de ieftinire

Este bine de știut și faptul că această scădere de preț urmează să se aplice pentru laptele mai scump de 7 lei litrul, produs în România şi cu grăsimi 1,5% şi 3%.

În acest moment, sursele din Guvern au spus că încearcă să se găsească cadru legislativ prin care să poată să fie introdusă această măsură.

Cât costă acum un litru de lapte 

Directorul executiv al Asociaţiei Crescătorilor de Vaci “HolsteinRo”, Ionuţ Lupu, a afirmat că fermierii vând, în acest moment, litrul de lapte cu 2,1-2,5 lei, în timp ce în magazine preţul litrului de lapte variază între 6,9 şi 10 lei. Acesta a mai spus că în România laptele este cu 30% mai scump la raft decât în Europa Centrală.

Vorbim de 30% lapte mai ieftin în Europa de Vest şi vorbim de 30% costuri mai mari pe care le avem în momentul de faţă, dar pe care supermarketul şi procesatorii pe filieră nu vor să le acopere, ceea ce va duce inevitabil la falimentul fermierilor români. E o problemă doar de timp”, a directorul executiv al Asociaţiei Crescătorilor de Vaci “HolsteinRo” pentru observatornews.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net