Top 5 beneficii pentru sănătate bazate pe dovezi ale laptelui de migdale. Ajută la scăderea riscului de cancer și păstrează inima sănătoasă

Ultima actualizare:

Laptele de migdale este o alternativă hrănitoare, pe bază de nuci, la lactate. Unii oameni preferă gustul acestuia față de cel al altor opțiuni, cum ar fi laptele de ovăz. 

Laptele de migdale este o băutură hrănitoare, pe bază de nuci. Foto: Click.
Laptele de migdale este o băutură hrănitoare, pe bază de nuci. Foto: Click.

Laptele de migdale este o băutură hrănitoare, pe bază de nuci, care a devenit foarte populară de-a lungul anilor. Acesta are un gust ușor, așa că mulți oameni îl consideră mai gustos decât alte opțiuni de lapte pe bază de plante. Poate fi folosit ca alternativă la laptele de vacă.

Puteți face lapte de migdale prin înmuierea, măcinarea și strecurarea migdalelor crude. Versiunile comerciale ale laptelui de migdale ar putea adăuga nutrienți, cum ar fi calciu, riboflavină, vitamina E și vitamina D, pentru a crește conținutul nutrițional al băuturii.

Este grozav pentru cei care nu pot sau aleg să nu bea lapte de vacă (un produs lactat), dar mulți oameni îl beau doar pentru că le place gustul.

1. Se mândrește cu un profil nutrițional divers

Laptele de migdale are o varietate de nutrienți care promovează sănătatea. Nutrienții dintr-o porție de 3,5 uncii (100 de grame) de lapte de migdale simplu, neîndulcit includ:

Calorii: 15
Carbohidrați: 0,3 grame
Fibre: 0,3 grame
Zahăr: 0 grame
Proteine: 0,6 grame
Grăsimi: 1,2 grame
Vitamina A: 6% din valoarea zilnică (VD)
Vitamina E: 22% din DV
Vitamina D: 9% din DV
Potasiu: 1% din DV
Calciu: 17% din DV
Fosfor: 4% din DV

Deoarece laptele de migdale este adesea folosit ca alternativă la laptele de vacă, majoritatea producătorilor vor adăuga vitamine și minerale la produsul final, astfel încât consumatorii fără lactate să nu rateze nutrienții valoroși. Laptele de migdale fortificat poate fi o sursă excelentă de vitamine A, E și D, precum și de calciu.

2. Sprijină gestionarea greutății

Băuturile pe bază de plante conțin în general mai puține calorii decât laptele obișnuit. Pentru persoanele care doresc să-și reducă aportul de calorii, trecerea la lapte de migdale poate sprijini acest obiectiv.

Pierderea în greutate poate fi adesea realizată sau susținută prin scăderea aportului de energie din alimente. Efectuarea unor mici schimburi de la alimente bogate în calorii la alimente cu conținut scăzut de calorii poate fi o modalitate eficientă de a reduce sau de a menține aportul de calorii, în funcție de obiectivele tale.). O revizuire a 67 de studii susține ideea că reducerea aportului de energie din alimente poate ajuta la gestionarea greutății.

Cu toate acestea, multe soiuri comerciale de lapte de migdale sunt îndulcite sau aromate cu adaos de zaharuri, deci au mai multe calorii. Diferitele mărci pot adăuga cantități diferite de zahăr, așa că este important să citiți eticheta nutrițională și lista de ingrediente dacă vă îngrijorează. În plus, laptele de migdale de casă, nefiltrat, poate avea o cantitate mai mare de migdale, deci poate avea și mai multe calorii.

3. Sărac în carbohidrați

Soiurile neîndulcite de lapte de migdale sunt în mod natural sărace în carbohidrați. O porție de 3,5 uncii (100 de grame) de lapte de migdale conține aproximativ 0,3 grame de carbohidrați, dintre care majoritatea sunt fibre alimentare. În comparație, aceeași cantitate de lapte conține aproximativ 4,6 grame de carbohidrați sub formă de lactoză, un tip de zahăr natural.

Rețineți că soiurile comerciale îndulcite de lapte de migdale și alte tipuri de lapte vegetal pot avea mult mai multe carbohidrați, deoarece pot conține zaharuri adăugate. Zaharurile adăugate pot fi absorbite cu ușurință și pot provoca o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge.

Unele persoane cu afecțiuni de sănătate, cum ar fi cele care trăiesc cu diabet, ar putea avea nevoie să monitorizeze cantitatea și calitatea carbohidraților din dieta lor. O revizuire a cinci studii a evaluat efectele băuturilor îndulcite cu zahăr (SSB) asupra riscului de diabet de tip 2. Potrivit recenziei, consumul de SSB este asociat cu un risc mai mare de diabet de tip 2.

Opțiunile cu conținut scăzut de carbohidrați, cum ar fi laptele de migdale neîndulcit, pot facilita gestionarea nivelului de zahăr din sânge. Într-un studiu care a inclus 27.662 de adulți, schimbarea SSB cu alternative, cum ar fi ceaiul sau cafeaua fără lapte, a fost asociată cu o incidență cu aproximativ 20% mai mică a dezvoltării diabetului de tip 2.

4. O sursă excelentă de vitamina E

Laptele de migdale este o sursă excelentă de vitamina E, conținând în mod natural 22% din necesarul zilnic recomandat de vitamina E într-o porție de 3,5 uncii (100 grame).

Vitamina E este un antioxidant puternic care poate combate inflamația și stresul din corpul tău. Antioxidanții curăță excesul de molecule, numite radicali liberi, care pot provoca deteriorarea celulelor tale. Acești radicali liberi pot contribui la stres, inflamație și dezvoltarea bolilor.

Dovezile sugerează că proprietățile antioxidante și antiinflamatorii ale vitaminei E pot, de asemenea, ajuta la scăderea riscului de cancer. Vitamina E poate ajuta, de asemenea, la protejarea împotriva bolilor de inimă și a cancerului și, de asemenea, poate aduce beneficii pentru sănătatea oaselor și a ochilor.

În plus, vitamina E poate juca un rol în îmbunătățirea capacității organismului de a reduce grăsimea corporală. Într-un studiu, șoarecii cu o capacitate slabă de a curăța moleculele de grăsime din sângele lor au luat un supliment de vitamina E timp de 8 săptămâni. Rezultatele au arătat o scădere a formării depozitelor de grăsime, reducând riscul șoarecilor de a dezvolta boli de inimă.

5. Adesea este îmbogățit cu vitamina D

Vitamina D este un nutrient important pentru multe aspecte ale sănătății, inclusiv funcția inimii, rezistența oaselor și funcția imunitară..

Corpul tău poate produce vitamina D atunci când pielea este expusă la lumina soarelui. Cu toate acestea, mulți oameni nu primesc suficientă vitamina D din cauza culorii pielii, a stilului de viață, a orelor lungi de muncă sau pur și simplu care trăiesc într-o zonă în care lumina soarelui este limitată.

De fapt, deficiența de vitamina D este cea mai frecventă deficiență în rândul adulților din Statele Unite. Deficiența de vitamina D este asociată cu un risc crescut de cancer, boli de inimă, hipertensiune arterială, osteoporoză, slăbiciune musculară, probleme de fertilitate, boli autoimune și boli infecțioase.

Un studiu a analizat efectul suplimentelor cu vitamina D asupra densității minerale osoase (DMO) la 305 femei aflate în postmenopauză. Unele femei au luat un supliment de vitamina D de 1.000 UI pe zi timp de 1 an.

Rezultatele studiului au remarcat o îmbunătățire a DMO în rândul femeilor cu niveluri inadecvate de vitamina D în sânge în comparație cu femeile care au primit suficientă vitamina D. Aceste rezultate ne arată că menținerea nivelurilor adecvate de vitamina D este importantă pentru sănătatea dumneavoastră. Cu toate acestea, consumul mai mult decât are nevoie organismul poate să nu ofere niciun beneficiu suplimentar.

Foarte puține alimente conțin în mod natural vitamina D, totuși, atât de multe produse comerciale - inclusiv laptele de migdale - sunt îmbogățite cu aceasta. În medie, 3,5 uncii (100 de grame) de lapte de migdale fortificat pot furniza 5% din DV de vitamina D.

Cu toate acestea, nu toate soiurile de lapte de migdale vor avea vitamina D adăugată, inclusiv laptele de migdale făcut acasă. Deci, poate merita să căutați alte surse alimentare de vitamina D dacă nu obțineți suficientă vitamina D din lumina soarelui.

Laptele de migdale este o alternativă gustoasă și hrănitoare la laptele de vacă, care a crescut în popularitate de-a lungul anilor. De asemenea, poate promova sănătatea pielii și a inimii.

Multe soiuri comerciale de lapte de migdale au fost îmbogățite cu substanțe nutritive, cum ar fi calciu și vitaminele A, E și D. Fortificarea ajută, scriu cei de la sfatnaturist.ro, persoanele care trec de la laptele de vacă la laptele de migdale să obțină toți nutrienții vitali pe care laptele îi oferă de obicei.

În plus, laptele de migdale este potrivit pentru majoritatea persoanelor cu intoleranță la lactoză, alergie la lactate sau boli de rinichi, precum și pentru cei care sunt vegani sau evită produsele lactate din alte motive, scriu cei de la Healthline.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
iasi din drona png
millau1 jpeg
moonhouse mikael genberg jpg
bucuresti piata unirii foto pixabay jpg
carte pixabay jpg
Zanzibar Tanzania Foto Adevărul
cirese pixabay jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net