Deficitul de vitamina D creşte riscul de cancer şi boli de inimă

Ultima actualizare:

Vara nu ducem lipsă de vitamina D, dar când temperatura scade, multor oameni începe să le lipsească „vitamina soarelui”. Semnele că este posibil să aveți un conținut scăzut de vitamina D includ: oboseală, dureri osoase, slăbiciune musculară, cum ar fi dureri și crampe, și modificări ale dispoziției, inclusiv depresia.

 Deficitul de vitamina D este periculos
Deficitul de vitamina D este periculos

Cei mai expuși sunt sugarii și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, femeile însărcinate și care alăptează, oamenii cu vârsta peste 65 de ani, persoanele care au expunere limitată la soare și persoanele cu pielea mai închisă la culoare.

Interesant de citit: Cât de importantă este vitamina D și 3 mituri despre aceasta

În afară de binecunoscutele simptome ale deficitului de vitamina D, medicii avertizează că nivelurile extrem de scăzute ar putea fi legate de o serie de afecțiuni grave, inclusiv cancerul, accidentul vascular cerebral și artrita reumatoidă.

Iată și: Studiu. Vitamina D şi efectul major în prevenirea cancerului de sân

Dacă în urma analizelor constatați o carență mare, este bine să vă faceți investigații mai amănunțite. Aportul adecvat de vitamina D poate ajuta la reducerea complicațiilor obezității și la reducerea riscului sau bolilor cronice, cum ar fi cele cardiovasculare, diabetul și bolile autoimune.

Iată și: Studiu. Românii, afectați grav de timpul petrecut în fața ecranelor. Tu când ai privit ultima oară cerul?

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net