Câtă cantitate este de fapt într-o cutie de 1 litru de lapte! Un client a rămas uimit după ce a măsurat

Ultima actualizare:

În ultima perioadă, prețurile la alimentele de bază au explodat în toată lumea. Din ce în ce mai mulți oameni se plâng că marile lanțuri de magazine încearcă să îi țepuiască prin diverse metode, unele înșelătoare.

În cutie se afla mai puțin de un litru de lapte / sursa FOTO: Facebook
În cutie se afla mai puțin de un litru de lapte / sursa FOTO: Facebook

Un bărbat din Germania a cumpărat, de curând, o cutie de lapte dintr-un supermarket, care ar fi trebuit să aibă un litru. Dar, surpriză!

Germanul a decis, o dată ce a ajuns acasă, să verifice dacă, într-adevăr, cutia conținea un litru de lapte și a ajuns la concluzia ca producătorul înșeală clienții.

Un litru înseamnă, de fapt, 800 de grame

Odată ce a turnat laptele într-un recipient gradat, el a văzut cu ochii lui că în cutie erau puțin peste 800 de mililitri, deși a plătit pentru un litru de produs, notează ziarulromanesc.de.

„Cum le explici așa ceva clienților care își cumpără laptele de la tine de ani de zile?”, întreabă clientul revoltat.

Situația revoltătoare a fost reclamată, dar clientul nu a primit niciun răspuns. Totuși, magazinul a reacționat pe Facebook, reprezentanții acestuia cerându-i adresa de e-mail și promițând că persoanele responsabile pentru această vor fi pedepsite.

Germanul a măsurat cantitatea de apă / Sursa FOTO: Facebook
Germanul a măsurat cantitatea de apă / Sursa FOTO: Facebook

Laptele s-au scumpit în România, până la paradox

După ce în ultima perioadă laptele a devenit un produs de lux pentru români, el scumpindu-se foarte tare, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a promis ieftirea. Dar nu știe nici când se va întâmpla acest lucru, nici cât va urma să coste.

„În primul rând este o iniţiativă a Guvernului, pentru că am avut întâlniri pe această temă la care am fost şi eu. Iată că vă dau răspunsul acesta al confirmării, faptul că am fost prezent la această întâlnire coordonată şi asistată de premier, punându-şi şi dumnealui întrebarea, la fel ca şi noi ceilalţi, ce trebuie să facem în aşa fel încât să fie bine.

Am socotit şi noi şi socotim de fiecare dată, că lăcomia nu e bună, indiferent unde se află şi cine o aplică. Motiv pentru care am putut constata, prin analiză, şi am văzut că întreaga coaliţie şi oamenii politici ai României îşi pun întrebarea şi caută soluţii, pe bună dreptate”, a explicat Petre Daea, întrebat vineri la Antena 3 cine va suporta reducerea de 20% aplicată la preţul laptelui şi dacă preţul laptelui trebuie să fie peste 7 lei ca să poată fi aplicată măsura.

 „Eu nu dau cifre niciodată”

Ministrul Agriculturii a adăugat că nu poate avansa o cifră cât va costa un litru de lapte, după aplicarea măsurii de reducere a preţului cu 20%.

„Sigur soluţia a prezentat-o domnul premier, iar în ansamblul acesta de măsuri sunt elementele concrete care vor fi la baza propunerii. Eu nu vreau să fac ingerinţe în activitatea altora pentru că pe acest lanţ de producţie nu se află numai Ministerul Agriculturii. Eu nu dau cifre niciodată (dacă laptele va ajunge să coste 5 lei – n.r.). Şi ştiţi de ce nu dau?

Pentru că ştiu ce înseamnă cifra şi ce înseamnă propunerea acesteia şi responsabilitatea pe care o am. Ce propun eu şi confirm, pentru că totuşi sunt ministru şi trebuie să spun clar despre ce e vorba, în şedinţa respectivă s-a luat această măsură pe care aţi pus-o în spaţiul public, prin comunicările pe care le-aţi făcut, tocmai pentru a se reduce litrul de lapte la galantar, în aşa fel încât oamenii să simtă şi ei că viaţa este mai ieftină şi să simtă şi ceilalţi care se ocupă de prelucrare, pentru că nu la producător e problema”, a completat Daea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
copil telefon jpg
bani pensii pilonul 2 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net