Copil din România, umilit într-o școală din Germania doar pentru că s-a născut în țara noastră. Cazul i-a scos din minți pe români

Întâmplarea relatată pe Facebook de către părinții lui Luca, un copil de doar 12 ani, a stârnit extrem de multe controverse în rândul internauților. Aceștia au povestit cum fiul lor, care studiază la o școală din Germania a fost acuzat de furt, doar pentru că este român. Profesoara a formulat un scenariu de furt, iar Luca a fost nominalizat ca fiind suspectul principal, cadrul didactic motivându-și fapta: ,,românii sunt cunoscuți pentru furt”, informează Gândul.

Copil din România, umilit într-o școală din Germania
Copil din România, umilit într-o școală din Germania

Luca locuiește împreună cu familia sa într-un oraș aflat în apropiere de Stuttgart, și învață la o școală cu profil german. Acesta a resimțit umilința la care profesoara l-a supus, mai ales că a tipărit scenariul de furt în care apare numele lui și l-a distribuit în rândul colegilor care s-au amuzat pe această temă.

După ce le-a povestit părinților cele întâmplate, Luca a încercat să găsească o explicație: „De ce numele meu? Și de ce țara mea? Are ceva cu mine doamna?”, a întrebat-o pe mama sa, în nenumărate rânduri, pentru sursa amintită.

Părinții lui Luca, deranjați de atitudinea cadrului didactic

În cadrul unei postări pe Facebook, părinții lui Luca au postat mai multe fotografii cu scenariul de furt, în care apărea numele copilului lor.

„Acum vă întreb eu dacă este normal ca în clasa a V-a, la Realschulle Kleinglatbach, elevii să aibă o așa lecție în clasă? Una peste alta pe al meu tot așa îl cheamă”, a scris mama lui Luca, într-o postare pe Facebook.

Luca, ,,acuzat” de un furt pe care nu l-a comis

Băiatul a povestit cum a ajuns în ipostaza în care toți colegii din clasă l-au acuzat pentru furtul unei anumite sume de bani și cum au considerat că el este principalul suspect, doar pentru simplul fapt că este român.

„Ceva rău s-a întâmplat astăzi la școală. Profesorul a strâns bani pentru excursia cu clasa și i-a pus pe birou. Toată lumea a văzut că a încuiat sertarul și a pus cheia în cutie. Când s-a dus să ia banii la sfârșitul orelor, aceștia dispăruseră. Nimeni din clasă nu a recunoscut fapta.

La scurt timp după aceea, Sven m-a acuzat: În clasă nu a existat niciodată un furt. Și Luca este din România. Iar (n.r. românii) sunt cunoscuți pentru furt!”, a povestit Luca, potrivit sursei citate anterior.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net