De la ce vârstă poate sta un copil pe scaunul din dreapta șoferului? Amenzile sunt usturătoare

Legislația din țara noastră explică foarte clar de la ce vârstă au voie copii noștri să stea pe locul din dreapta șoferului. Din păcate, nu mulți români cunosc prevederile legale, așa că nu doar că riscă să primească o amendă dacă sunt surprinși de polițiști în trafic, dar pun în pericol viața celor mici!

Putem primi amenzi mari dacă ignorăm legea / foto: Pexels
Putem primi amenzi mari dacă ignorăm legea / foto: Pexels

Indiferent cât de mult și-ar dori cei mici să ne însoțească de pe locul din dreapta șoferilor, legile din țara noastră menționează clar din ce moment se poate întâmpla acest lucru. Iar, potrivit celor de la Antena 3 CNN, indiferent de cât de scurt este drumul pe care îl avem de parcurs, va trebui să respectăm această lege!

Se pare că prima cerință pe care trebuie să o avem în vedere este faptul că, pentru ca celui mic să îi fie permis să stea pe locul din față, trebuie să aibă abilitatea fizică de a-și sprijini spatele de spătarul scaunului. De asemenea, el trebuie să fie capabil de a-și sprijini picioarele de podeaua mașinii și să își îndoaie genunchii la marginea scaunului.

Când ne pot însoți cei mici pe scaunul din dreapta șoferului

În principiu, potrivit textului Hotărârii de Guvern 11/2015, pentru ca un copil să poată circula pe scaunul din dreapta șoferului, el trebuie să aibă vârsta de minim 12 ani. Cu toate acestea, trebuie să mai știm că nu doar vârsta este factorul decisiv pentru autorități! Copilul mai trebuie să aibă și o înălțime de minim 150 cm.

Șoferii din țara noastră trebuie să mai știe că dacă cumva încalcă legea și permit unui copil mai mic să îi însoțească în mașină pe scaunul din dreapta, riscă să primească amenzi usturătoare! Mai precis, se pare că, potrivit Codului Rutier, șoferii prinși că încalcă această lege pot primi amenzi cuprinse între 660 și 825 de lei.

Astfel, dacă nu vrem să scoatem din buzunar bani pentru amendă, trebuie să fim atenți cui permitem să stea lângă noi când ne aflăm la volan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
image png
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net