Localitatea din România cu cel mai lung nume! Are 26 de litere, iar locul este de o frumusețe aparte

De-a lungul României există nenumărate locuri fascinante, care ne așteaptă să le descoperim. Multe dintre acestea rămân, chiar și astăzi, necunoscute multora dintre noi, însă un astfel de loc fascinant a atras tot mai multă atenție din partea românilor datorită unui fapt extrem de interesant: numele său are 27 de litere! De fapt, acest loc este localitatea cu cel mai lung nume din România!

Numele unei localități are 27 de litere / foto: Shutterstock
Numele unei localități are 27 de litere / foto: Shutterstock

Datele oficiale ne spun că în țara noastră există nu mai puțin de 2.685 de comune, ce însumează nu mai puțin de 13.285 de sate. De asemenea, în 2024, în România putem găsi 263 de orașe. Fiecare dintre aceste locuri are curiozitățile sale, iar dacă am petrece ceva timp călătorind de-a lungul țării, cu siguranță am afla măcar și un singur lucru fascinant despre fiecare dintre aceste așezări.

Însă, dintre toate aceste locuri, unul singur iese în evidență imediat ce îi citim numele. În ciuda faptului că nu este deloc vorba despre un singur cuvânt neobișnuit de lung, ori despre un nume ce sună bizar și ieșit din tipar, această localitate are un nume oficial extrem de lung!

Localitatea cu cel mai lung nume din România

Mai precis, este vorba despre o localitate din județul Brașov, iar numele care a adus atât de multă faimă acestui loc este „Stațiunea Climaterică Sâmbăta”! Acest loc este localitatea cu cel mai lung nume din țara noastră, iar cei care au fost aici pot spune că există un climat bogat în aerosoli, care ne va oferi un plus de energie.

De asemenea, localitatea are o istorie lungă, iar în zonă se găsește și Mănăstirea Brâncoveanu Sâmbăta de Sus, un obiectiv turistic extrem de popular, construit în anul 1866, în stil brâncovenesc.

Pe lângă Stațiunea Climaterică Sâmbăta mai există nenumărate localități în țara noastră care atrag atenția publicului datorită numelui pe care îl au. Mai exact, există câteva nume de așezări care se repetă chiar și de zeci de ori! „Satu Nou”, de exemplu, poate fi găsit pe harta României de nu mai puțin de 42 de ori!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net