Alimentele banale care ne pot pune în pericol sănătatea! Românii le consumă zilnic
Atunci când ne gândim la alimente ce ne pot afecta în mod negativ sănătatea, poate că mulți dintre noi avem în minte produse de tip-fast food, sau alte preparate prăjite și pline de grăsimi. Dar și multe dintre produsele banale, pe care le consumăm zilnic, pot fi foarte periculoase!
Potrivit celor de la adevarul.ro, există o mulțime de alimente aparent foarte sigure și sănătoase care, de fapt, conțin mult mai mult zahăr decât ne putem imagina! Iar aici nu vorbim doar despre „suspecții” evidenți, cum ar fi sucurile, sau dulciurile, ci și produse precum simpla pâine.
Nutriționista Cornelia Mihăilă ne sfătuiește să citim cu foarte mare atenție etichetele oricărui produs pe care îl cumpărăm, pentru a verifica concentrația de zahăr pe care o conține.
„Zahărul se regăsește în multe din alimentele pe care le consumăm zilnic. Problema apare când vorbim de zahărul adăugat. Zahărul îl găsim în fructe, legume, cereale, lactate, dar producătorii, pentru a potența savoarea, vin cu zahărul adăugat în alimente”, spune aceasta, conform sursei citate.
Pericolul ascuns din coșul de cumpărături
Potrivit medicului nutriționist, cerealele integrale pentru copii au un conținut uriaș de zahăr! Mai precis, ar fi vorba despre 78 de grame de zaharuri la suta de grame, valoare ce reprezintă un risc enorm. În timp, acest zahăr poate duce la luarea în greutate și chiar la diabet.
De asemenea, un alt risc la care trebuie să fim atenți sunt sosurile (inclusiv muștarul, ori simplul ketchup), cât și limonadele, ori diversele tipuri de freshuri, chiar dacă pot fi vândute ca fiind „bio”. În cazul în care eticheta spune că aceste produse conțin de la 25 de grame de zaharuri totale la suta de gram, înseamnă că este un exces de zahăr adăugat.
„Ca să nu mai consumăm toate aceste produse este important să ne facem ordine în alimentație. Învățăm ceea ce numesc eu farfuria corectă și apoi o prioritizăm. Citim foarte bine eticheta produselor și dacă vedem că au zahăr printre primele două, trei ingrediente, înseamnă că este o cantitate mare și le evităm”, ne sfătuiește, conform sursei citate, Cornelia Mihăilă.