Descoperire uluitoare în Insula Șerpilor. Ce s-a găsit în adâncuri

Ultima actualizare:

O nouă descoperire a fost făcută în apropiere de Insula Șerpilor. Nu are legătură cu vreun nou zăcământ de petrol și gaze naturale, ci mai degrabă cu o epavă militară din timpul Primului Război Mondial.

Cercetătorii au descoperit existența epavei în adâncurile din apropierea Insulei Șerpilor, pe părticica de uscat care se află în mijlocul unei dispute dintre România și Ucraina.

Epava unei nave militare a fost descoperită lângă Insula Șerpilor

Conform informațiilor oferite de presa din Kiev, epava navei militare datează din perioada Primului Război Mondial. Astfel de ambarcațiuni erau unele unicat la acea vreme în Marea Neagră.

Despre epava recent descoperită se cunoștea faptul că eșuase în apropiere, căutările ei durând mai bine de 100 de ani.

Cercetătorii au efectuat și cea mai prețioasă captură, reprezentată de jurnalul bordului. Acesta a fost găsit aproape intact în safeul navei.

Cum s-a produs scufundarea navei

Potrivit informațiilor oferite de documentarele din acea vreme, se pare că nava fusese trimisă atunci pentru a elibera Insula Șerpilor de ocupația nemților, care puseseră stăpânire pe far, dar și pe punctul de observație și comunicații al flotei ruse.

În apropierea Insulei Șerpilor, ambarcațiunea s-a lovit de o perdea de mine, fapt care a condus la explozia acesteia, care a rupt jumătate din ea. În doar câteva minute, vasul a fost scufundat.

Cum a primit denumirea de Insula Șerpilor

Considerară unul dintre cele mai periculoase locuri de pe Pământ, se spune că în antichitate insula a fost locuită doar de șerpi de mare și de păsări, fapt care i-a oferit și numele pe care-l poartă astăzi. Insula a mai primit și denumirea de Leuke, care în limba greacă însemnă albă, deoarece seamănă cu calcarul alb al Dobrogei.

În timp ce se afla sub ocupație otomană, grecii i-au oferit denumirea Fidonisi, sau Insula Șerpilor. Anumiți istorici au susținut faptul că șerpii ar fi fost stârpiți în a doua parte a secolului XX, când au fost cantonate trupe sovietice, potrivit Adevărul

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net