Doi români trăiesc de ani de zile în Canada, dar abia au aflat că sunt fraţi: „Este o nebunie!"

Auzim deseori poveşti care întrec orice scenariu de film, iar situaţiile pot fi de-a dreptul uimitoare. Cum ar fi să aflii printr-o pură întâmplare, pe internet, într-o ţară străină, că ţi-ai găsit fratele de mult pierdut? Ei bine, asta este povestea a doi români stabiliţi în Canada care au fost abandonaţi amândoi la naştere! Cum s-a întâmplat totul, aflaţi acum!

Cei doi fraţi reuniţi după zeci de ani, Foto: CBC
Cei doi fraţi reuniţi după zeci de ani, Foto: CBC

Potrivit cbc.ca Dacina Crasnanic și Traian Alexandru nici măcar nu ştiau unul de existenţa celuilalt. Însă, după o viaţă întreagă s-au regăsit printr-o întâmplare fantastică. Cei doi, mânaţi de dorinţa de a afla mai multe despre istoricul de sănătate al familiei lor, au hotărât în mod independent să îşi facă testele ADN 23andMe. Aceştia totuşi, habar n-au să ştie că vor avea parte de surpriza vieții lor: rezultatele au dezvăluit că sunt frați.

Şi mai uimitor de atât este faptul că cei doi locuiesc întâmplător la mai puțin de 30 de minute de mers cu mașina unul de celălalt, deşi în mod evident, provin din România.

Alexandru, care locuiește în Toronto, a declarat că i se pare şocant cum sora sa se află în aceeaşi ţară cu el.

„Este o nebunie. Adică, de ce Canada? Aș putea fi în Anglia. Aș putea fi în Germania. Aș putea fi în Spania. Sunt un cetățean european. Aș putea fi peste tot, dar sunt aici", a declarat el pentru Ismaila Alfa de la CBC Metro Morning, într-un interviu difuzat cu ocazia Zilei Familiei.

Cel care a iniţiat contactul a fost Alexandru, care i-a trimis un mesaj Dacianei, care locuiește în Markham, la nord de Toronto, pe o reţea de socializare în ajunul Crăciunului, în anul 2021, la scurt timp după ce a primit rezultatele.

Cei doi fraţi s-au întâlnit pentru prima dată câteva zile mai târziu, iar de atunci au încercat formeze o relaţie, recuperând toţi anii în care au fost departe unul de altul. 

"La început, părea ireal. Știam că este real, dar tot nu-mi venea să cred", a spus Daciana.

adn 1 jpeg

Un început greu

Daciana a declarat pentru CBC că a fost adoptată la scurt timp după ce directorul unui orfelinat din România a găsit-o abandonată pe când era bebeluș în tufișurile din fața clădirii. Însă, a aflat că a fost adoptată abia când avea 20 de ani, după ce a descoperit o discrepanță în certificatul ei de naștere. Ulterior, s-a mutat în Canada împreună cu soțul ei în anii 90 pentru a-și crește copiii.

Alexandru era și el adult când mama sa i-a spus pentru prima dată că a fost adoptat după ce cineva l-a abandonat pe când era bebeluş lângă un tomberon de gunoi. Cel care l-a salvat era un soldat care l-a dus la o secţie de poliţie, iar mama sa, al cărei frate era căpitan în cadrul poliției locale, l-a luat în primire, a declarat bărbatul.

Fosta soție și fiul lui Alexandru s-au mutat în Toronto pentru a fi mai aproape de membrii familiei, iar Alexandru a petrecut mai mulți ani mutându-se între Canada și România înainte de a se stabili în Toronto în jurul anului 2008, a spus el, conform aceleiaşi surse. 

Asemănările nu se termină aici.

Atât Daciana, cât și Alexandru au câte un fiu pe nume Victor. Cei doi fii s-au apropiat în ultimul an, de când părinții lor s-auregăsit. Aceştia au spus că s-au înţeles bine din start şi totula decurs foarte natural şi chiar au multe în comun. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net