Doliu în lumea filmului. A murit un cunoscut actor de comedie, din Marea Britanie

Ultima actualizare:

John Bird, un cunoscut actor de comedie, din Marea Britanie, a murit chiar în Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie, într-un centru de îngrijiri paliative, din West Sussex. Artistul britanic avea vârsta de 86 de ani.

John Bird avea 86 de ani
John Bird avea 86 de ani

Familia răposatului actor John Bird a fost foarte discretă, nefiind oferite prea multe detalii. Este cunoscut faptul că înmormântarea va avea loc zilele următoare, iar o celebrare a vieții sale va fi organizată într-un eveniment ce va avea loc anul viitor.

John Bird este cunoscut pentru scenetele de comedie susținute, alături de John Fortune și Rory Bremner în cadrul mai multor show-uri satirice. Un tipar al scenetelor presupunea ca unul dintre actori să imite o personalitate de rang înalt, iar partenerul să îl intervieveze, într-o manieră comică. 

Cea mai cunoscută emisiune a fost producția satirică „Bremner, Bird și Fortune”, difuzată pe Channel 4. Show-ul a fost difuzat, preț de 16 sezoane, asemenea altor ediții speciale unice, între 1999 și 2008. Cei trei comedianți au fost nominalizați de patru ori, la premiile BAFTA și au câștigat premiul pentru televiziune în 1997 pentru munca lor în emisiunea „Rory Bremner, Who Else?”, de pe Channel 4.

Bird, Bremner și Fortune au făcut echipă, de asemenea, în emisiunea BBC Now Something Else. Bremner a fost uluit de momentul dureros și a spus că i se pare izbitor faptul că John Bird a murit în Ajunul Crăciunului, la nouă ani după ce Fortune a decedat, la 74 de ani, în ajunul Anului Nou, în anul 2013.  

Este o ironie faptul că unul dintre cei mai mari artiști de satiră ai noștri, atât de strălucit în a portretiza miniștri, funcționari publici sau oficiali de rang înalt și care emana multumire de sine, a fost el însuși atât de modest. Jon Bird nu era mulțumit vreodată de el însuși. Simțea mereu că trebuie să presteze mai bine, să fie mai puțin leneș(...)”, a transmis Rory Bremner, citat de publicația britanică The Sun.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net