A murit starul din celebrul serial Harry Potter!

Ultima actualizare:

Robbie Coltrane, actor scoțian cu o carieră impresionantă, a decedat la vârsta de 72 de ani, vineri, 14 octombrie. Anunțul a fost făcut de agentul său, care nu a oferit mai multe detalii.

Robbie Coltrane a interpretat personajul Hagrid, în Harry Potter

În Marea Britanie, artistul scoțian era unul dintre cei mai iubiți actori de comedie până când a debutat în seria „Cracker”. În acest serial dramatic din anii 90, difuzat, cândva și în România, Robbie Coltrane interpreta rolul psihologului criminalist, Dr Edward „Fitz” Fitzgerald, care ajuta poliția din Manchester în deslușirea mai multor crime.

Citește și: Marea doamnă a Hollywood-ului, actrița Angela Lansbury, s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani

În seria „Harry Potter”, Robbie Coltrane l-a interpretat pe Rubeus Hagrid, păstrătorul cheilor și paznicul vânatului de la Hogwarts. Se spune că autoarea volumelor „Harry Potter”, J.K. Rowling, l-a avut în minte pentru acest rol pe Robbie Coltrane de la bun început, atunci când se lucra la lista distribuției pentru producțiile cinematografice.

A interpretat zeci de roluri și a apărut, de asemenea, în franciza James Bond, în filme precum „Agentul 007 contra GoldenEye/ GoldenEye" şi „Lumea e prea mică/ The World is not Enough".

Vezi și: Mama lui Sean Penn a murit! Actrița Eileen Ryan avea 94 de ani

În 2015, i s-a făcut rău la bordul unei aeronave și a fost transportat de urgență la spital, din cauza unei gripe agresive. Robbie Coltrane suferea de osteoartrită. Și-a dat ultima suflare într-un salon dintr-un spital din Larbert, în Scoția, vineri, 14 octombrie.

Clientul și bunul meu prieten, Robbie Coltrane, deținător al Ordinului Imperiului Britanic, a murit vineri, 14 octombrie. Robbie a fost un talent unic, menționat de Cartea Recordurilor ca fiind laureatul premiilor Bafta cu cele mai multe trofee primite consecutiv, în 1994, 1995 și 1996 pentru prestația artistică din Cracker, alături de Sir Michael Gambon”, a anunțat Belinda Wright, impresara artistică a regretatului actor.

Nu rata nici: A murit actorul Doru Ana! Reacțiile cunoscuților la aflarea teribilei vești

Coltrane era un susținător înfocat al independenței Scoției, iar în 2006 a primit din partea reginei Elisabeta a II-a Ordinul Imperial Britanic, pentru presatație artistică dramatică.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net