Marea doamnă a Hollywood-ului, actrița Angela Lansbury, s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani

Ultima actualizare:

Actrița Angela Lansbury, cunoscută publicului român din serialul de succes «Verdict, crimă» a murit la venerabilă vârstă de 96 de ani. Cu o carieră care se întinde de-a lungul a opt decenii, actrița a fost nominalizată de trei ori la Premiile Oscar și a jucat o serie de roluri emblematice, care au transformat-o în una dintre cele mai îndrăgite vedete de la Hollywood. 

Actrița Angela Lansbury s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani
Actrița Angela Lansbury s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani

Angela Lansbury a murit în somn cu doar cinci zile înainte de a împlini 97 de ani, a anunțat familia ei într-un comunicat.

Citește și: Mama lui Sean Penn a murit! Actrița Eileen Ryan avea 94 de ani

„Copiii doamnei Angela Lansbury anunță cu tristețe în suflet că mama lor a murit liniștită în somn, la casa ei, din Los Angeles”, a spus familia.

Lansbury a devenit cunoscută publicului român datorită serialului polițist de mare succes «Verdict, crimă», producție ce i-a adus aprecierea criticilor de film din toată lumea.

Nu rata nici: A murit Valeria Seciu! Actrița a fost răpusă de o boală necruțătoare: s-a stins din viață măcinată de cancer!

Un alt rol, care a transformat-o într-un simbol de neuitat pentru generații întregi de copii și adulți deopotrivă, a fost contribuția ei memorabilă la filmul de animație Frumoasa și Bestia, în care a fost vocea personajului Ms. Potts și a interpretat coloana sonoră «Tale as Old Time», în una dintre cele mai emblematice scene ale producției. 

Află și: Actrița Betty White a murit. Peste două săptămâni ar fi împlinit 100 de ani

De-a lungul carierei sale de 80 de ani Angela Lansbury a fost nominalizată de trei ori la Premiile Oscar. 

Angela Lansbury, «Marea doamnă» din cetatea filmului, s-a născut la Londra

Născută în 1925, Lansbury a fost una dintre ultimele mari actrițe supraviețuitoare ale Epocii de Aur a cinematografiei de la Hollywood. Puțini știu că Angela Lansbury s-a născut de fapt la Londra și s-a mutat ulterior la New York, unde a urmat cursurile Feagin School of Dramatic Art.

Angela Lansbury fost remarcată de un regizor de la Hollywood la o petrecere în 1942, iar primul ei rol a fost acela de menajeră în filmul Gaslight, din 1944. 

Cariera ei ulterioară i-a purtat pașii de la Broadway la Hollywood, reputând succes pe marele și micul ecran.

Ea a câștigat nominalizări la Oscar pentru rolul ei de servitoare în filmul Gaslight, ca Sibyl, în The Picture of Dorian Gray în 1945 și în The Manchurian Candidate din 1962.

Angela Lansbury a primit, de asemenea, un Oscar onorific pentru întreaga carieră, la vârsta de 88 de ani în 2013.

Actrița a fost căsătorită de două ori, pentru scurt timp cu actorul Richard Cromwell când avea 19 ani, iar mai târziu cu actorul și producătorul britanic Peter Shaw. Au rămas împreună mai bine de 50 de ani, până la moartea lui, în 2003.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
banner america express png
banner dorel vișan png
 “Se încheie un an agitat din viața mea și îmi doresc mai mult ca oricând să îi am lângă mine pe cei mai apropiați prieteni și colaboratori la o super petrecere", spune Oana Radu
Smiley Neversea
image png
ruby jpg
mariah carey profimedia 0108119864 jpeg
Dan Negru jpg