Ducele de Sussex are cu totul alt nume în realitate! «Harry» este doar un diminutiv

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Dinamica din interiorul Casei Regale a Marii Britanii a reprezentat dintotdeauna un subiect de fascinație nu doar pentru britanici, ci pentru oamenii din întreaga lume. Puțini sunt, însă, cei care cunosc un detaliu interesant despre prințul Harry, mezinul regelui Charles al III-lea.

Numele adevărat al prințului Harry este cu totul altul
Numele adevărat al prințului Harry este cu totul altul

Mezinul regelui Charles al III-lea este cunoscut de o lume întreagă sub numele de Harry, însă nu acest nume este cel care figurează în certificatul de naștere al ducelui de Sussex. 

Numele real al prințului Harry nu este, de fapt, Harry, ci Henry. Mai exact, „Henry Charles Albert David”.  Toată viața sa a fost strigat pe numele de Harry, însă familia regală îi spune de fapt „Henry” în situațiile formale. 

Citește și: Prințul Harry, accident la polo! Ducele de Sussex a căzut de pe cal 

Ducele de Sussex a glumit pe seama acestei erori, în timpul discuției pe care a purtat-o cu un copil. „Și pe mine mă cheamă Henry”, a spus prințul. „Dar toată lumea îmi spune Harry. Habar nu am de ce”, ar fi fost cuvintele ducelui de Sussex. 

Motivul pentru care ducele de Sussex este strigat Harry 

Cu toate acestea, ar putea o explicație logică pentru care ducele de Sussex a fost numit, întreaga sa viață, Harry. Se pare că „Harry” este forma diminutivă a lui „Henry” și era un nume foarte popular în Anglia medievală. Potrivit publicației britanice Metro, monarhii cu numele „Henry” (inclusiv controversatul Henry al VIII-lea) erau, în general, numiți „Harry” de către prieteni și de către membrii familiei. 

Prințul Harry a renuțat la rolul cău în cadrul Casei Regale a Marii Britanii în anul 2020. Atunci i-au fost retrase toate titlurile militare pe care le deținea și a primit interdicția de a îmbrăca uniforma militară. El s-a mutat în Statele Unite ale Americii alături de soția sa, Meghan Markle și cei doi copii ai lor: Archie și Lilibet.

Vezi și: Motivul pentru care Harry a fost informat ultimul despre moartea bunicii sale 

Conform publicațiilor britanice, relația dintre Harry și fratele său mai mare, William, este una destul de tensionată, iar mezinul regelui Charles al III-lea s-ar simți respins de către propria familie. 

Citește mai multe detalii interesante despre viața prințului Harry pe Adevărul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!           

image
image
image
image
image
image
ryanair foto shutterstock
urs freepik jpg
DJ Lalla Laura Rosca Sursa Facebook LR jpg
1 fobie jpg jpeg
picioare femeie pexels jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (6) jpg
avion wizz air pe aeroportul suceava FOTO 7iasi ro jpeg
image
actualitate.net