După ce a investit într-un avion privat, un om de afaceri s-a prăbușit la primul zbor

Fără experiență de pilotaj, un om de afaceri din județul Alba a dorit să își îndeplinească visul de a zbura, investind în achiziția unui avion. Din nefericire, chiar la primul zbor, acesta s-a prăbușit, distrugând aeronava. Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile a oferit detalii despre acest caz.

Pilotul a scăpat doar cu răni ușoare. / foto: ISU Alba
Pilotul a scăpat doar cu răni ușoare. / foto: ISU Alba

Vestea are și o parte bună, căci pilotul începător a scăpat cu viață și are doar răni ușoare, căci nu a necesitat îngrijiri medicale. Însă, conform articolului adevarul.ro, vestea proastă este că avionul nou cumpărat a fost distrus în totalitate. Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (cunoscută și sub acronimul AIAS) a reușit să finalizeze ancheta, venind cu lămuriri despre incident.

Pilotul începător, conform raportului emis de AIAS, mai făcuse, chiar în ziua accidentului, 5 zboruri de antrenament, după care a dorit să se deplaseze cu aeronava către Timișoara. Din nefericire, deși pilotul a făcut toate pregătirile necesare înainte de a decola, în timp ce rula pe pistă, direcția avionului a deviat spre stânga.

Bărbatul a considerat că cea mai bună opțiune este să forțeze decolarea, ridicând aeronava în aer, unde problemele au continuat. Deși a reușit să ia destulă altitudine pentru a evita lovirea unui gard din apropierea pistei, avionul a fost împins spre stânga, începând să piardă altitudine. În cele din urmă voiajul spre Timișoara s-a încheiat cu avionul distrus, la câțiva metri de locul decolării.

Pilotul a scăpat nevătămat din accident

Potrivit sursei, cauza incidentului a fost vântul puternic, care, conform stației meteorologice din apropiere, bătea cu o viteză de 8,8 metri/secundă, la rafală. Conform raportului AIAS, vântul puternic a afectat condițiile de zbor, iar când aeronava a început să devieze de pe pistă, pilotul începător nu a reușit să aprecieze gravitatea situației.

Odată ajuns în aer, anchetatorii au stabilit că pilotul a încercat să efectueze două manevre de zbor mult prea repede, aeronava neavând timpul necesar pentru a răspunde la comenzi. Deja în acest punct nu se mai putea face nimic, iar micul avion privat s-a prăbușit la marginea șoselei, nu departe de locul decolării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
vreme jpg
artista 107 ani tatuaje vechi jpg
avion senegal raniti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net