El e cel mai scund bărbat din lume! Măsoară 65 de cm, la 20 de ani

Cel mai scund om în viață este Afshin Esmaiel Ghaderzadeh din Iran, care a fost măsurat la 65,24 cm de către reprezentanții Cărții Recordurilor, marți, în Dubai. Tânărul cântărește doar 6,5 kg și suferă de nanism.

Afshin Esmaeil Ghaderzadeh a intrat în Cartea Recordurilor
Afshin Esmaeil Ghaderzadeh a intrat în Cartea Recordurilor

Citește și: Aceasta e cea mai înaltă pisică din lume! A intrat în Cartea Recordurilor

Nu a putut merge niciodată la școală

Afshin a fost descoperit într-un sat îndepărtat din Bukan, provincia Azerbaidjan de Vest, potrivit Guinness. Nu a avut niciodată o viață normală și a trecut prin multe momente dificile. Și-a dorit să meargă la școală, dar i-a fost imposibil, din cauza înălțimii sale mici. Acest lucru a avut un impact negativ asupra educației și alfabetizării sale, potrivit revistei People

Abia recent a învățat să-și scrie numele. „Continuarea tratamentului medical și slăbiciunea fizică a fiului meu sunt principalele motive pentru care și-a încetat studiile. Altfel, el nu are probleme psihice”, a spus tatăl lui Afshin. Cu toate acestea, micul iranian folosește un smartphone ca un profesionist.

Vezi și: Cel mai bătrân medic din lume nu se pensionează nici la 100 de ani!

Telefoanele în general sunt grele pentru mine, dar mă descurc. Însă, nu le pot ține în mână o perioadă îndelungată de timp”, a declarat el. Își petrece majoritatea zilelor urmărind desene animate și stând pe Internet. Are un cont de Instagram, iar un prieten îl ajută să țină legătura cu cei peste 40.000 de fani ai săi. De asemenea, îi place să danseze și să se uite la fotbal, echipa lui preferată fiind Esteghlal din Iran. Părinții lui Ghaderzadeh au spus că s-a născut cu o greutate de 1,5 kilograme, iar acum cântărește aproximativ 6,5 kilograme.

Provine dintr-o familie săracă

Statura mică a bărbatului îl împiedică să calce pe urmele tatălui său ca muncitor în construcții. De fapt, Afshin spune că nu există locuri de muncă disponibile pentru el în satul său. Acest lucru este extrem de dureros pentru Ghaderzadeh, căci familia lui abia se descurcă să îl întrețină. Părinții săi nu au suficienți bani pentru medicamentele și tratamentul necesare pentru condiția de care suferă el, dar Ashim speră că celebritatea îl va ajuta.

„Visul meu este să-mi pot ajuta părinții. Această celebritate câștigată datorită recordului mondial m-ar putea ajuta să-mi ating visul. Îmi place atenția pe care o primesc de la oameni. Mă face să mă simt special.”, a mărturisit el.

Iată și: Cu greu îl mai recunoști! Giuliano Stroe, alias „Micul Hercule” a împlinit 18 ani. Cum arată acum cel mai puternic copil?

„Doar când mă gândesc că fac parte din familia Recordurilor Guinness....este ca un vis pentru mine. Nu îmi vine să cred nici acum”, a spus Afshin într-un comunicat.  „Este ca și cum te-ai trezi peste noapte și întreaga lume știe cine ești. Este  sentiment magic", a adăugat el.

Afshin spune că se chinuie să-și găsească haine pe măsura lui. Singurele piese vestimentare care i se potrivesc sunt făcute pentru copilași, dar nu este un fan al modelelor de acest gen, așa că își face costume la comandă.

Te-ar putea interesa și: El e cel mai «modificat» om din lume. Are 278 de piercing-uri în organele genitale

Bărbatul este cu aproape 7 centimetri mai scund decât deținătorul recordului anterior, Edward „Nino” Hernandez (36 de ani), din Columbia. Însă, este mai înalt decât cea mai mică femeie din lume, indianca Jyoti Amge (29 de ani), care are o înălțime de 62,8 cm. Afshin este, de asemenea, al patrulea cel mai scund bărbat verificat vreodată de Guinness World Records.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
nasa foto pexels
maxresdefault jpg
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net