Acest artist a creat o barcă de gheață funcțională! Imagini inedite

Ultima actualizare:

Inedit! Ivan Karpitsky, un artist autodidact din Belarus, a construit de unul singur o barcă de gheață funcțională care plutește și care poate fi navigată, conform acestuia. Vasul a fost sculptat pe malul lacului Tsnyanskoe, la nord de Minsk, lângă satul Tsna-Yodkovo.

Artistul Ivan Karpitsky, într-o barcă de gheață făcută chiar de el
Ivan Karpitsky a sculptat o barcă de gheață care e și funcțională (Foto: Instagram)

Pasiunea lui Ivan Karpitsky din Minsk pentru sculpturile din gheață și zăpadă este bine-cunoscută în țara sa natală. Numele său a apărut pentru prima dată în ziarele din Belarus în 2020, când fotografiile cu  o vioara de gheață realizată de el au devenit virale pe rețelele sociale.

De atunci, el a avut de lucru în fiecare iarnă, venind cu proiecte din ce în ce mai impresionante, dar anul acesta s-a întrecut pe sine cu o barcă făcută în întregime din gheață, care este și funcțională. Fotografiile și videoclipurile publicate pe pagina sa de Instagram îl arată pe bărbatul din Belarus în timpul procesului creativ. El a sculptat cu grijă blocuri de gheață pentru a-și crea capodopera impresionantă, relatează publicația Oddity Central. În barcă încap cel mult două persoane.

Barca de gheață nu este de vânzare

Karpitsky a folosit o varietate de unelte electrice pentru a crea panouri delicate de gheață pe care le-a lipit cu atenție, precum și o cârmă de gheață rotabilă care nu controlează, de fapt, direcția navei, dar care este importantă pentru estetică. Ivan a creat și două roți cu zbaturi detașabile care pot fi instalate în spatele bărcii și conectate la o sursă de energie de pe mal pentru a da cel puțin iluzia de propulsie. Aducerea la bord a unui generator ar fi făcut probabil ca barca să fie nesigură pentru pasageri. Vasul plutește precum unul obișnuit, iar asta face ca această operă de artă să fie cu adevărat specială. El s-a filmat în timp ce se plimbă cu barca sa „înghețată”, pentru a demonstra că nu este doar „de frumusețe”. De asemenea, artistul nu dorește să își vândă sculptura.

Barca bărbatului din Belarus a devenit virală pe rețelele de socializare, iar artistul autodidact a fost deja asaltat de comenzi pentru minuni efemere personalizate asemănătoare cu barca sa de gheață, dar până acum le-a refuzat pe toate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net